Panasonic predstavil svoj najlepší televízor súčasnosti ešte na výstave CES na začiatku roka. Boli sme osobne pritom a už vtedy sme si všimli ten super obraz. EZ1000 sa dostal na slovenský trh po letných prázdninách a na základe nášho testu konštatujeme, že je to najlepší televízor na sledovanie filmov, aký sme kedy v našej redakcii mali. Televízor sa pritom vyrába v Českej republike, v Plzni.

Kvalita obrazu

Hneď po zapnutí sme si všimli mimoriadne kvalitné zobrazenie čiernej farby. Je to unikátny televízor s výkonným procesorom DCX2. Pre EZ1000 potom nie je žiadny problém zobraziť ostrý dynamický kontrast medzi tmavou oblohou a svetlami ohňostroja. Zaisťuje to úplne nový čierny filter. Televízor samozrejme podporuje HDR a má všetko, čo by mal moderný televízor mať.

Výborná čierna a vysoký dynamický kontrast – to je devíza televízora Panasonic EZ1000

Televízor sme testovali v 65-palcovej verzii, pričom tento typ obrazovky bol celosvetovo uvedený v máji tohto roka. Obraz tohto televízora je ladený v špeciálnom štúdiu Panasonicu spolu s filmovými režisérmi v Hollywoode. Toto štúdio je určené na to, aby sa na obrazovke Panasonic televízora zobrazil obraz tak, ako si to pôvodne predstavoval režisér filmu. Táto spolupráca trvá už tri roky a zahrňuje aj spoluprácu so špecialistami na kalibráciu farieb.

EZ1000 má prirodzene aj časť SmartTV, pozriete si napr. YouTube alebo HBO Go. Ponuka na nastavenie televízora je prehľadná

4K Pro televízor EZ1000 tak získal certifikát Ultra HD Premium, ktorý udeľuje združenie UHD Alliance. Zároveň dostal aj certifikát 4K od združenia THX, čo predstavuje prestížne ocenenie za špičkový obraz a presné spracovanie farieb.

Zvuk od Technics

Úplne netradičné je pri tomto televízore aj audioriešenie, pričom reproduktor je umiestnený mimo displeja tohto televízora. Panasonic EZ1000 je pritom vybavený špičkovým reprosystémom Dynamic Blade Speaker, ktorého výkon ladili zvukoví technici z renomovanej značky Technics. Reproduktorová sústava tvorí súčasť podstavca. Nachádza sa tu až 14 reproduktorov s celkovým akustickým výkonom 80 W.

Takto to vyzerá vo vnútri podstavca. Dostanete naozaj silný zvuk

Dizajn

Zaujímavý je dizajn Panasonic EZ1000, čo je významná zmena. Hlavne pred pár rokmi mali totiž televízory Panasonic skôr chudobnejší dizajn, ale to je minulosť. Teraz je vlajková loď v oblasti televízorov súčasťou moderné konceptu „Art & Interior“. Kľúčovým prvkom tohto konceptu je tmavý kovový povrch bez viditeľných spojov a spomínaný podstavec s integrovanými reproduktormi.

To všetko vytvára dojem, akoby sa obrazovka televízora nad reproduktorom voľne vznášala. Televízor je však možné zavesiť aj na stenu, a to vyzerá naozaj pôsobivo.

Cena tohto televízora je ale vysoká, keďže ide o to úplne najlepšie, čo si môžete v súčasnosti kúpiť.

Aj iné typy televízorov

Ponuku OLED televízorov Panasonic dopĺňajú ďalšie dva modely s označením EZ950 – s 55-palcovou uhlopriečkou za 3 399 eur, za väčšiu 65-palcovú uhlopriečku zaplatíte 5 549 eur. Všetky tieto televízory majú zároveň certifikáciu Ultra HD Premium a THX 4K.

Zapožičal: Panasonic
Cena: 7166 EUR za 65-palcový model

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 11/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.