Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Koncom decembra sa začne vo vybraných krajinách strednej a východnej Európy predávať digitálna kamera Panasonic HC-X1. Ide o špičkový prístroj umožňujúci natáčať v rozlíšení 4K frekvenciou 60p alebo 50p. Ak túžite po kamere s profesionálnymi funkciami a bezkonkurenčnou kvalitou obrazu a zvuku, Panasonic HC-X1 je ideálnym riešením.

Najnovšia kamera značky Panasonic je určená pre profesionálne použitie. Model HC-X1,vybavený jednopalcovým snímačom a objektívom s dvadsaťnásobným optickým zoomom, ktorého najširšia ohnisko zodpovedá 24 mm, predstavuje univerzálny prístroj pre najrôznejšie žánre a typy videozáznamov.

Cena a dostupnosť

„Cena novej kamery je stanovená na 3 199 eur a na  Slovensku sa začne predávať koncom decembra.  Čoskoro budú nasledovať aj ďalšie krajiny v regióne, kde budú kamery ponúkať špecializovaní predajcovia fototechniky,“ hovorí Klara Ufnalewska, PR manažérka Panasonic pre región strednej a východnej Európy. „Usilovne pracujeme na tom, aby bol model HC-X1 v blízkej budúcnosti dostupný u väčšiny našich obchodných partnerov.“

Vyspelá technológia

Kamera HC-X1 je vybavená novým objektívom LEICA DICOMAR 4K s dvadsaťnásobným optickým zoomom. Jeho rozsah dosahuje od mimoriadne širokého ohniska 24 mm až po 480 mm, čo zodpovedá výkonnému teleobjektívu. Medzi ďalšie prednosti patrí veľký jednopalcový snímač typu MOS, ktorého rozlíšenie činí 9,46 megapixelov pri natáčaní vo 4K frekvenciou 24p, resp. 8,79 megapixelov v UHD / FHD. Snímač týchto kvalít je v kamere s pevným objektívom k dispozícii prvýkrát v histórii, výsledkom je špičková kvalita obrazu v akejkoľvek situácii a za akýchkoľvek svetelných podmienok.

Model HC-X1 je určený pre náročných profesionálov. Práve im kamera ponúka celý rad funkcií a tiež praktické riešenie ovládania, ktoré natáčanie maximálne uľahčuje. Objektív je vybavený tromi prstencami pre jednoduché ručné nastavenie ohniskovej vzdialenosti, ostrosti a clony. Na tele kamery sa nachádza hneď 13 tlačidiel (z toho 4 na paneli s LCD displejom). Každému z nich môže užívateľ priradiť rôzne funkcie podľa svojho uváženia, čím sa ovládanie uľahčuje ešte výraznejšie.

Okrem špičkového obrazu sa potenciálni záujemcovia môžu tešiť aj na vynikajúci zvuk, ktorý  zodpovedá prísnym profesionálnym nárokom. Do výbavy patrí okrem iného dvojkanálový XLR vstup pre externý mikrofón alebo linkové nahrávanie s fantómovým napájaním +48 V. Zvuk sa vo vysokej kvalite nahráva v dvoch kanáloch pomocou 16-bitového lineárneho PCM systému (MOV / MP4) alebo technológie Dolby Digital (AVCHD). Za príplatok môžete kúpiť aj bezdrôtový modul AJ-WM50 / AJ-WM30, umožňujúce ovládať kameru diaľkovo prostredníctvom iPadu. K tomu slúži aplikácia AG ROP, v ktorej možno nastavovať najrôznejšie parametre alebo zoomovať.

Značky: