Kompaktný fotoaparát, ktorý budete chcieť mať poruke.

Inšpiratívne ročné obdobie prináša so sebou zaujímavé scenérie, ktoré si chce veľa z nás starostlivo uchovať. Pestré farby sú pre toto ročné obdobie typické, ako aj svetelné podmienky, ktoré dodávajú fotografiám neopakovateľnú atmosféru. Fotoaparáty sa stali našim každodenným spoločníkom a veľa používateľov si chce momenty jesene zachovať čo najviac realistické a hlavne vo vysokej kvalite. Aj keď mobilná fotografia dosiahla v posledných rokoch značný pokrok, kvalitu fotografií z Lumix DC-G9 nedokáže prekonať.

Kompaktná digitálna jednooká bezzrkadlovka Lumix DC-G9 ponúka špičkovú kvalitu obrazu s jedinečnou farebnosťou, ktorá umocní výslednú kvalitu každej fotografie. Fotoaparát je vybavený 20,3 Mpx digitálnym Live MOS senzorom. Vďaka režimu vysokého rozlíšenia dokáže fotoaparát zachytiť obraz s 80 Mpx rozlíšením v JPEG a RAW formáte, čo umožňuje ďalšie pokročilé úpravy a spracovanie výsledných fotografií. 

S režimom 6K PHOTO nezmeškáte žiadny okamih

Aj pri fotografovaní prírody sa môžete spoľahnúť na schopnosti bezzrkadlovky Lumix DC-G9. Fotoaparát dokáže doslova predvídať, takže ho neprekvapí žiadna situácia, pretože funkcia 6K PHOTO dokáže zachytiť pri frekvencii 30 snímok za sekundu aj neočakávané zábery. Následne je možné najkvalitnejší záber možné extrahovať do 18 Mpx JPEG obrázku.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Funkcia duálnej stabilizácie obrazu si poradí s absenciou statívu a chvením rúk, čo ocení každý používateľ na prechádzkach jesennou prírodou, ako aj pri rôznych ďalších aktivitách alebo rodinných stretnutiach. Veľký farebný OLED hľadáčik umožní kontrolu nad tým, čo práve fotografujete. Rovnako aj uľahčí nastavovanie, ktoré je potrebné napríklad pri fotení proti slnku. 

O zdieľanie fotografií s blízkymi, a to takmer v reálnom čase, sa postará bohatá konektivita. V dnešnej dobe sociálnych sietí a bohatých možností elektronickej komunikácie ide o veľmi praktickú funkciu. Lumix G ponúka okrem štandardného káblového prepojenia aj pripojenie cez WiFi alebo Bluetooth, čo spríjemňuje prácu s týmto šikovným fotoaparátom.

Ukážkové fotografie a podrobné technické parametre o Lumix DC-G9 nájdete na tomto odkaze.

Cena Lumix DC-G9 (iba telo): 1099 eur

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.