Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Panasonic si z tohtoročného udeľovania iF DESIGN AWARD 2020 odniesla 7 ocenení, čo je presne polovica z celkového počtu udeľovaných cien. Dokázala tak, že patrí medzi dizajnovú špičku naprieč všetkými segmentmi. Svetovo uznávané ocenenia za dizajn sa udeľujú už 67 rokov. Organizácia, ktorá súťaž zastrešuje, patrí k najstarším nezávislým inštitúciám na svete. V porote tento rok zasadlo 78 nezávislých odborníkov z celého sveta. Hodnotili z celkového počtu 7 298 prihlásených príspevkov z 56 krajín.

Už od roku 1953 je značka iF celosvetovo uznávaná a ocenenie iF DESIGN AWARD sa pokladá za jedno z najprestížnejších a najuznávanejších vo svete dizajnu.

Ceny sa udeľujú v 6 hlavných kategóriách, ktoré sú rozdelené do 70 podkategórií a hodnotí sa niekoľko tisíc prihlásených produktov i projektov. Hlavným poslaním súťaže je byť prostredníkom medzi dizajnom a priemyslom. Počas doby udeľovania sa darí zvyšovať povedomie o význame dizajnu a prezentovať ho tak svetovej verejnosti.

Víťazné produkty

Profesionálna 4K kamera

Nový rad ručných kamier na čele s produktom AG-CX350 presvedčil porotcov vďaka svojmu kompaktnému ľahkému telu a nízkej spotrebe energie. Zároveň sa tento najnovší prírastok do rodiny Panasonic môže pýšiť 4K/UHD rozlíšením, hĺbkou 10 bitov a množstvom formátov pre maximálnu kreativitu. Podporuje funkcie živého vysielania a rozširuje použiteľnosť vreckových videokamier nad rámec bežného nahrávania, aby vyhovovala naozaj širokej škále profesionálnych potrieb.

Minimalistický vzhľad, maximálny hudobný zážitok

Značka Technics je pre všetkých milovníkov vinylov a kvalitného počúvania pojem už niekoľko rokov. Dizajnéri sa s gramofónom SL-1500 vyhrali, a tak niet divu, že sa stal obľúbeným dizajnovým doplnkom do domácností. V modernom tele sa skrýva bezjadrový motor s priamym náhonom, ktorý sa stará o vysoko presnú rotáciu a precízny prenos signálu z gramofónovej platne. Navyše obsahuje predzosilňovač s ekvalizérovým modulom, ktorý umožňuje pripojenie k množstvu ďalších prístrojov. Je skrátka jednoduché sa zamilovať do minimalisticky ladeného prístroja a jeho funkcií.

Ikona v sexy kabáte

Krok s ním drží tiež ikonický model Technics SL-1200 MK7 s manuálnym ovládaním určený pre DJov, ktorí ocenia napríklad LED osvetlenie ihly alebo funkciu riadenia výšok. Najnovšia digitálna technológia motora umožňuje manuálne upravovať krútiaci moment a rýchlosť bŕzd. Vybavený je tiež funkciou prehrávania v spätnom režime.

Zastrihávač 3 v 1

Telový zastrihávač ER-GK80 je presne to, čo potrebuje každý muž, ktorý sa o seba pravidelne stará. Má excelentný výkon a je úplne bezpečný pre všetky oblasti mužského tela. Dizajn bol tvarovaný do tvaru písmena I, aby lepšie padol do ruky a dosiahol úplne všade. Jeho prednosťou je brit so zaoblenými hranami, ktorý nikdy nepodráždi pokožku. Prístroj zvládne rozmanité potreby každého zákazníka, vďaka čomu sa stáva nenahraditeľným pomocníkom každého muža.

Luxusné špunty

Stereofónne slúchadlá Technics EAH-TZ700 sa síce na slovenskom trhu objavia ešte len v priebehu tohto roka, avšak odštartujú svoju dráhu s ocenením za dizajn. Nie je to však len dizajn, ktorý je ich silnou stránkou. Najnovšia technológia slúchadiel je postavená na 10 mm driveri, ktorý využíva membránu zo špeciálnej hliníkovej zliatiny, ktorá potláča nežiaduce vibrácie. Hlasová cievka je zaplavená magnetickou tekutinou, ktorá má pozitívny vplyv na šírku frekvenčného spektra a prednes detailov. Vďaka použitiu prvotriednych materiálov sú slúchadlá pohodlné, takže sa môžete obklopiť hudbou za maximálneho pohodlia.

Zážitok s vysokým rozlíšením

Bezdrôtové slúchadlá RP-HD305 poskytujú vysoko kvalitný a extrémne realistický zvukový zážitok. Jednotka HD s priemerom 40 mm produkuje vysoké rozlíšenie a čistý zvuk. Slúchadlá navyše vážia iba 218 g, vďaka čomu rozložia lepšie tlak a môžete sa viac ponoriť do hĺbky zvuku. Štíhly vzhľad, kvalitný materiál a výber farieb z nich robí dizajnového spoločníka na bežné nosenie mimo domova. 

Hollywood u vás doma

Ten najlepší zážitok z obrazu s technológiou OLED sa spája v televízore Panasonic TZ-GZ2000. Zobrazovací panel OLED s natívnym ultravysokým rozlíšením 4K Ultra HD poskytuje najvernejšie zobrazenie viac ako miliardy farieb a tej najtmavšej čiernej s nekonečným kontrastom a rekordne rýchlou odozvou. Okrem dokonalého obrazu je tu aj strhujúci zvuk, o ktorý sa postará Dolby Atmos s podporou formátov HDR vrátane novej generácie HDR10 + a Dolby Vision.

Nie náhodou používajú Panasonic OLED displeje významní hollywoodski koloristi ako referenčné obrazovky.

Značky: