Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Panasonic dnes predstavila LUMIX GH5, prvý systémový kompakt na svete schopný natáčať videozáznamy v ultravysokom rozlíšení 4K rýchlosťou 60p / 50p v systéme 4: 2: 2 10-bit 4K.

Špičkový digitálny fotoaparát ponúka výnimočný výkon profesionálnym fotografom, autorom videosnímok aj tvorcom dnes veľmi populárnych hybridných diel na pomedzí fotografie a videa.

LUMIX GH5 bude k dispozícii v prvej polovici roka 2017. Okrem iného ponúkne novú technológiu značky Panasonic, systém 6K PHOTO – snímku exportovanú z videozáznamu s ultravysokým rozlíšením. Bude mať 18 megapixelov, teda cca 9x viac ako snímka zo záznamu vo Full-HD. Okrem toho dokáže vďaka funkcii 4K PHOTO zo 60 fps videa vytvoriť fotografie s veľkosťou 8 megapixelov.

Spoločne s novým fotoaparátom predstavuje Panasonic aj objektívy radu LEICA DG VARIO-ELMARIT f2,8-4.

Stále na čele

LUMIX GH5 umožní kreatívnym užívateľom ľahko a štýlovo stvárniť svoje tvorivé vízie. Je ďalším dôkazom, že Panasonic nezatvára oči pred stále vyššími nárokmi fotografov aj autorov videozáznamov a ponúka im ďalšie a ďalšie špičkové produkty.

Hlavné motto spoločnosti Panasonic pri vývoji originálnych moderných fotoaparátov znie „vytvárame novú fotografickú kultúru v digitálnom veku“. V roku 2008 firma predstavila vôbec prvý systémový kompakt na svete, model DMC-G1. Jeho nástupca DMC-GH1 sa o rok neskôr stal vôbec prvým fotoaparátom schopným natáčať videozáznam v rozlíšení Full-HD.

Profesionálna tvorba videozáznamov v 4K ľahko a pohodlne za každých okolností

V roku 2014 sa predstavil mimoriadne úspešný a obľúbený model LUMIX GH4, prvý fotoaparát schopný natáčať v 4K rýchlosťou 30p / 25p. LUMIX GH5 na úspech svojho predchodcu nadväzuje ďalším svetovým prvenstvom: zvláda záznam v 4K rýchlosťou 60p / 50p a tiež nahrávanie v systéme 4: 2: 2 10-bit vo 4K 30p.

Medzi ďalšie veľké prednosti patrí kompaktné a ľahké telo, umožňujúce jednoduché a pohodlné natáčanie v akýchkoľvek podmienkach a lokáciách. Fotoaparát s tak výnimočným výkonom nepochybne spoločnosti Panasonic pomôže zvýšiť prestíž značky vo svete profesionálnej filmovej tvorby.

Posunutá latka vo svete fotografie

LUMIX DMC-GH5 však rovnako veľmi výrazne vylepšuje dnes už štandardnú funkciu 4K PHOTO. Namiesto nej prichádza 6K PHOTO, teda snímka vyexportovaná z videozáznamu s ultravysokým rozlíšením (s pomerom strán 4: 3 alebo 3: 2). Snímka bude mať cca 9x viac megapixelov než snímka z Full-HD záznamu.

S touto funkciou nikdy nezmeškáte optimálny okamih ku stlačeniu spúšte, pritom však fotoaparát aj v takejto situácii pracuje ticho a pôsobí nenápadne. Rozlíšenie snímok z videozáznamu stúpa z 8 megapixelov (4K PHOTO) na 18 MPix (6K PHOTO).

Nové objektívy radu LEICA DG VARIO-ELMARIT f2,8-4

LUMIX GH5 sa predstavil na veľtrhu Photokina 2016 spoločne s novými objektívmi radu LEICA DG VARIO-ELMARIT f2,8-4. Tie sa vyznačujú vynikajúcou optickou kvalitou a zároveň kompaktným a ľahkým prevedením. Spočiatku Panasonic v tomto rade ponúkne tri objektívy – štandardný zoom 12-60 mm, širokouhlý objektív 8-18 mm a teleobjektív 50-200mm.