Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vďaka vyššiemu jasu a vyššej účinnosti spolu s recyklovateľnými komponentmi je séria projektorov Panasonic MZ882 udržateľnou voľbou.

Panasonic Connect Europe predstavil na veľtrhu ISE 2024 svoj doteraz najudržateľnejší LCD projektor radu MZ882. Séria MZ882 dosahuje jas až 8 200 lm a stanovuje nový štandard vizuálnej kvality vo vzdelávacích inštitúciách a na pracoviskách. Dôraz kladie na udržateľnosť a nákladovú efektívnosť. Séria MZ882 sa snaží znížiť uhlíkovú stopu svojich produktov, pričom obsahuje recyklovanú živicu v hlavnej jednotke projektora a ďalšie recyklovateľné komponenty.

Projektor minimalizuje množstvo odpadu vďaka menšiemu množstvu obalov a súvisiaceho príslušenstva, prináša energeticky úsporné inovácie a zároveň poskytuje ostrý obraz aj v dobre osvetlených miestnostiach.

Optimalizované na zníženie odpadu a uhlíkovej stopy

Vylepšený optický motor tejto série zvyšuje jas v porovnaní s existujúcou sériou MZ880 s účinnosťou zvýšenou až o 8,7 % v lm/W. Séria MZ882 tiež zavádza inteligentnú funkciu automatického zapnutia, ktorá spustí projekciu po zistení signálu, čím minimalizuje nepretržitú prevádzku projektora počas prezentácií. Aby sa znížilo plytvanie, ECO filter sa dá umyť a použiť dvakrát, pričom údržba svetelného zdroja a filtra sa odporúča po 20 000 hodinách.

Jasný a ostrý obraz aj v pohodlne osvetlených priestoroch

Vďaka optimálne vyváženým farbám a jasu séria MZ882 vytvára ostrý a detailný obraz aj v dobre osvetlených priestoroch pre jasnú a pre oči príjemnú viditeľnosť. Realistický obraz a energetickú účinnosť ďalej zvyšuje dynamický kontrast s vysokým kontrastným pomerom 3 000 000:1 a ovládanie modulácie svetelného zdroja podľa konkrétnej scény.

Procesor Detail Clarity Processor 4 analyzuje obrazový signál v každej scéne pre lepší pocit jasnosti. Funkcia Daylight View Basic meria okolité osvetlenie a v reálnom čase vykonáva korekcie na zlepšenie vnímania jasu a optimalizáciu spotreby energie. Pre aplikácie s viacerými obrazovkami projektor podporuje synchronizáciu uzávierky a kontrastu a je kompatibilný so softvérom Panasonic Geometry Manager Pro.

Zjednodušený pracovný postup a bezproblémový používateľský zážitok.

Tichá prevádzka s úrovňou hluku 27 dB znižuje rušivé vplyvy a udržuje účastníkov sústredených na prezentáciu. Podporovaný je širokouhlý pomer strán 21:9, ktorý umožňuje prispôsobiť sa pohlcujúcim konferenčným zostavám alebo zobrazovať dokumenty vedľa seba. Nová funkcia detekcie polohy projektora minimalizuje čas inštalácie a znižuje počet pracovníkov zapojených do procesu inštalácie, čím prispieva k efektívnejšiemu využívaniu zdrojov. Výber zo šiestich voliteľných objektívov vrátane objektívu ELU20 s ultrakrátkou projekčnou vzdialenosťou podporuje široký rozsah motorizovaného posunu objektívu na bezproblémové prispôsobenie projekcie akémukoľvek usporiadaniu.

Séria MZ882 bude k dispozícii od 2. štvrťroka 2024.