Toughpad FZ-L1 od spoločnosti Panasonic je nový štýlový odolný 7” tablet so systémom Android.

Najnovší odolný tablet Panasonic s operačným systémom Android je určený pre mobilných pracovníkov, ktorí prichádzajú do kontaktu so zákazníkmi a potrebujú všestranné a nákladovo efektívne zariadenie. FZ-L1 so 7-palcovým displejom a voliteľnou čítačkou čiarových kódov je vhodný pre mnohé použitia v rôznych druhoch maloobchodu a reštauračných zariadení, výroby, prepravy a logistiky.

V sektore maloobchodu a reštauračných zariadení sa tablet Panasonic FZ-L1 skvele hodí na prijímanie objednávok v reálnom čase, kontrolu zásob a lokalizáciu tovaru. V oblasti logistiky je možnosť používať zariadenie na smerovanie úloh, navigáciu, správu inventára a potvrdenie doručení. V skladoch je výborný na plnenie úloh ako potvrdenia vyzdvihnutí, správu prevádzky a identifikáciu tovaru.

Tablet disponuje integrovanou čítačkou čiarových kódov, je tenký a ľahký – váži okolo 480 gramov, ale zároveň je dostatočne odolný na to, aby splnil potreby podnikania. Výkonné, avšak energeticky úsporné zariadenie je postavené na mobilnej platforme Qualcomm Snapdragon a tým je zaistená dlhodobá podpora systému Android. Bohatý ekosystém nástrojov spravovania a periférnych zariadení je k dispozícii už pri uvedení na trh. Zariadenie je tak možné upraviť na mieru potrebám mobilných pracovníkov a technologických správcov.

„Tento najnovší tablet Panasonic TOUGHBOOK je ďalším dôležitým prírastkom do nášho rastúceho portfólia odolných zariadení so systémom Android,“ povedal Jan Kaempfer, generálny riaditeľ pre marketing divíziu Panasonic Computer Product Solutions. „Mobilní pracovníci si zamilujú jeho design a jednoduché používanie a správcovia IT ocenia jednoduché ovládanie, funkčnosť a atraktívne celkové náklady na vlastníctvo.“

Výkonný, no úsporný

Tablet používa operačný systém Android 8.1 OreoTM a podporuje budúcu aktualizáciu na Android 9. Štvorjadrový CPU Qualcomm Snapdragon 1,1 GHz je zárukou výkonnosti a energetickej úspornosti. Ďalej ponúka 16 GB pamäte Flash a 2 GB operačnej pamäte RAM. Batéria zariadenia vydrží celú pracovnú smenu a jednotlivé batérie je možné meniť za chodu. Používateľ tak nemusí prerušovať prácu a má možnosť využiť aj doplnkové batérie.

Dostatočne odolný

Tablet Panasonic FZ-L1 sa jednoducho používa a má v sebe všetko z dedičstva značky TOUGHBOOK. Bol navrhnutý podľa armádnej normy 810G, je odolný proti prachu a vode podľa štandardu IP67 a odolá pádom z výšky až 1,5 m. Funguje v teplotnom rozsahu -10 až +50 °C.

Jednoduché prezeranie

Tablet Panasonic TOUGHBOOK FZ-L1 má tiež dobre viditeľný 7-palcový displej a umožňuje zadávanie desiatimi prstami. Jeho displej je pokrytý ochranným filmom, funguje v daždi a je možné používať ho v rukaviciach alebo voliteľne s pasívnym stylusom. Má zadný fotoaparát s rozlíšením 8 megapixelov na jednoduchú realizáciu snímok dokumentov.

Široký rozsah príslušenstva

Ako sa u viacúčelového zariadenia očakáva, tablet Panasonic TOUGHBOOK FZ-L1 sa dodáva už od svojho uvedenia na trh so širokým ekosystémom dostupného príslušenstva. Bude tak vyhovovať potrebám rôznych mobilných pracovníkov. Medzi takéto príslušenstvo patrí stojan, puzdro na opasok, séria batérií, pasívny stylus, ochranné filmy displeja a jednoduché a viacnásobné nabíjačky.

Správa a zabezpečenie

Na jednoduchšie spravovanie a zabezpečenie je zariadenie plne v súlade s Panasonic COMPASS 2.0 (Kompletné služby a zabezpečenie pre Android). Panasonic COMPASS ponúka všetko, čo podniky potrebujú, aby svoje odolné zariadenia so systémom Android mohli bezpečne zavádzať do prevádzky a spravovať. Slúži na využívanie flexibility operačného systému Android a zároveň dáva istotu, že zariadenia Panasonic budú pripravené na firemnú aplikáciu, riadenie a zabezpečenie.

Zariadenie Panasonic je možné dodať aj s Google Mobile Services (GMS), súborom aplikácií Google a API, ktoré pomáhajú podporiť funkčnosť naprieč zariadením. Tieto aplikácie spolu bez problémov fungujú a zaisťujú, že je zariadenie ihneď od začiatku používania používateľom ľahko ovládateľné.