Panasonic predstavil kompletný nový rad televízorov OLED a LED na rok 2024. Televízory otvárajú novú éru domácej zábavy vďaka integrácii technológií na vyhľadávanie obsahu a zážitku z obrazu.

Vďaka japonskej precíznosti, odborným znalostiam a dlhodobej spolupráci s hollywoodskymi štúdiami sa televízor Panasonic môže tešiť na neprekonateľnú kvalitu obrazu.

Cieľom revolúcie je zjednodušiť proces získavania a vnímania obsahu. V rámci celkovej vízie bolo preto spojenie so spoločnosťou Amazon jasným rozhodnutím. V rámci komplexného zážitku zo sledovania televízie majú nové modely zabudované funkcie Fire TV a Premium. Vďaka tomu je celý zážitok intuitívnejší.

Tohtoročné modely majú vylepšené herné a inteligentné funkcie pre intenzívnejší herný zážitok. Cieľom modernizácie je priniesť čo najlepší zážitok zo sledovania televízora. Či už ide o objavovanie nového obsahu, ponorenie sa do filmu podľa predstáv samotných tvorcov, alebo prenesenie sa do sveta hier. To všetko je umocnené 360° podaním zvuku.

Modely TV 2024

Televízory Panasonic Premium v sebe spájajú tie najkvalitnejšie funkcie: dokonalý obraz a zvuk v kombinácii so širokou škálou aplikácií – vrátane streamovacích služieb, hudby a pod. To všetko je zabudované do jednoduchého, personalizovaného používateľského rozhrania.

Viaceré modely sú vybavené aj vstavaným systémom Fire TV a prémiovými funkciami Panasonic, ako sú pokročilé herné funkcie vrátane ultranízkej latencie, režimu True Game Mode a Game Control Board. Medzi ďalšie používateľsky prívetivé funkcie patrí Penta Tuner, rýchle triedenie kanálov a tlačidlo My App na diaľkovom ovládači pre jednoduchý prístup k obľúbeným aplikáciám.

Najvyššie modely na rok 2024 sú Z95A a Z93A – vlajkové lode televízorov OLED, ktoré boli prvýkrát oznámené na veľtrhu CES v januári tohto roku.

Oba modely sú vybavené pokročilým procesorom Panasonic HCX Pro AI MK II a prémiovými funkciami. Model Z95A využíva aj vylepšený panelový modul Master OLED Ultimate.

Nová podpora Dolby Vision IQ s funkciou Precision Detail poskytne dokonalý vizuálny zážitok v kombinácii s technológiou 360° Soundscape Pro, ktorú vyladila spoločnosť Technics.

OLED televízory

Nové modely OLED doplní aj model Z90A , ktorý sa môže pochváliť technológiou Master OLED Pro s rovnakým procesorom HCX Pro AI MK II ako vlajkové modely, čo zabezpečí presné farby a živé vizuálne efekty. Model Z90A je tiež prémiovým televízorom Panasonic so zabudovanou funkciou Fire TV, ktorý ponúka režim Extreme Game Mode so 144 Hz obnovovacou frekvenciou a funkcie Dynamic Theatre Surround Pro s prednými reproduktormi.

OLED modely televízorov Panasonic pre rok 2024Zdroj: Touchit.sk
OLED modely televízorov Panasonic na rok 2024

Hlasové ovládanie pomocou služby Alexa je v televízoroch Panasonic k dispozícii po prvýkrát. S televízormi Z95A, Z93A a Z90A môžete hlasom jednoducho spúšťať aplikácie, prehrávať hudbu, vyhľadávať tituly, ovládať funkcie inteligentnej domácnosti a mnoho ďalšieho – to všetko z akéhokoľvek miesta v obývačke bez toho, aby ste museli siahať po diaľkovom ovládači.

Trojicu prémiových modelov dopĺňajú ďalšie dva varianty. Model Z85A prináša živý obraz 4K OLED s pokročilými hernými funkciami a 120 Hz obnovovacou frekvenciou a má tiež procesor HCX Pro AI MK II a vylepšený zvuk.

A Z80A kombinuje kvalitu s inteligentnými funkciami. Ide o prémiový televízor Panasonic so zabudovaným systémom Fire TV, ktorý ponúka vysokú kvalitu obrazu 4K Ultra HD a režim FILMMAKER MODE, to všetko podporované procesorom HCX.

LED televízory

Pokiaľ ide o rad LED, Panasonic ponúka dva prémiové modely W95A a W90A. Model W95A využíva technológiu Mini LED na jasnejší a kontrastnejší obraz 4K Ultra HD, to všetko podporované procesorom HCX Pro AI MK II a vylepšeným režimom FILMMAKER MODE. Patrí tiež medzi prémiové televízory Panasonic so zabudovanou funkciou Fire TV a ponúka režim Extreme Game Mode so 144 Hz obnovovacou frekvenciou a režim True Game Mode pre dokonalý zážitok zo sledovania videa a hrania hier.

LED modely televízorov Panasonic pre rok 2024Zdroj: Touchit.sk
LED modely televízorov Panasonic na rok 2024

Model W90A zatiaľ kombinuje podsvietenie Full Array LED s procesorom HCX Pro AI MK II pre dynamický obraz, funkcie Panasonic Premium TV, vylepšené hranie hier so 144 Hz obnovovacou frekvenciou a komplexné funkcie inteligentnej domácnosti.

Medzi ďalšie nové modely patrí W80A s panelom 4K LED, ktorý ponúka živé farby, ostré kontrasty a presné detaily vďaka technológiám Dolby Vision, HDR10+ a FILMMAKER MODE. Tento prémiový televízor má zabudovanú aj funkciu Fire TV, takže model W80 ponúka používateľom široký výber streamovacích služieb a inteligentných funkcií.

Modely W70A a W60A LED ponúkajú operačné systémy Google TV a Powered by TiVo, ktoré poskytujú alternatívny spôsob prístupu k streamovacím službám.

Model W70A je viac než len televízor, pretože zabudovaný Chromecast ponúka jednoduchý spôsob zdieľania filmov, televíznych programov, fotografií alebo obrazoviek inteligentných domácich zariadení priamo na obrazovke televízora z telefónu alebo tabletu.

Diaľkový ovládač televízora TiVo W60A je vybavený plynulým hlasovým vyhľadávaním, takže ak si pamätáte len žáner, slávny citát, vybranú skladbu alebo meno herca z filmu či seriálu, môžete vyhľadávanie spresniť počas vyhľadávania a získať rýchle a vysoko relevantné výsledky.

Napokon sú tu nové modely S55/50 so zabudovaným operačným systémom Fire TV OS a modely S45/S40, ktoré sú poháňané systémom TiVo. Model N30 LED potom dáva spotrebiteľom možnosť vybrať si HD LED televízor bez inteligentných funkcií.

See it All, Feel it All

Pri výbere televízora je kľúčová kvalita obrazu. Nové modely na rok 2024 na čele s modelmi Z95A a Z93A sú navrhnuté s ohľadom na čo najlepší zážitok zo sledovania.

Napríklad model Z95A je vybavený panelovým modulom Master OLED Ultimate spolu s novým pokročilým systémom Micro Lens Array (MLA), ktorý umožňuje dosiahnuť mimoriadnu úroveň jasu vďaka novému viacvrstvovému systému riadenia odvodu tepla.

Televízory Panasonic OLED ladí v Hollywoode aj jeden z najlepších koloristov na svete, Stefan Sonnenfeld. Výsledkom je precízne spracovanie farieb, dokonalé vyváženie bielej a presná gradácia farieb. Tieto vlastnosti spoločne poskytujú čistý, živý a detailný obraz, ktorý nielenže stanovuje nový a lepší štandard v technológii OLED, ale tiež potvrdzuje záväzok spoločnosti Panasonic ponúkať najlepší možný divácky zážitok.

Integrácia umelej inteligencie

Nové televízory OLED a LED využívajú inteligentné spracovanie obrazu vďaka procesoru HCX Pro AI MK II. Umelá inteligencia podporuje zvyšovanie rozlíšenia a vylepšené potláčanie šumu, procesor poháňa procesor 4K Fine Remaster Engine, ktorý zabezpečuje, že každá scéna sa zobrazí s maximálnou presnosťou a prirodzenosťou. To je obzvlášť výhodné pri streamovaní komprimovaného obsahu. Umelá inteligencia tiež rozlišuje typ sledovaného obsahu a automaticky mu prispôsobuje obraz a zvuk.

Vylepšenie vo zvuku

Jedinečný 360° zvukový systém Soundscape Pro v kombinácii s integrovanými reproduktormi smerujúcimi nahor, do strán a dopredu, vyladenými spoločnosťou Technics s podporou Dolby Atmos, spolupracujú na tom, aby vás plne vtiahli do sledovaného obsahu.

Systém reproduktorov Array poskytuje presný zvuk a umožňuje využiť funkciu Sound Focus. Pomocou týchto malých reproduktorov možno dosiahnuť presný zvuk a vytvoriť zóny s rôznymi úrovňami hlasitosti, aby ste mohli zažiť presnejšiu kvalitu a zároveň minimalizovať potenciálne rušenie ostatných.

Obohatenie života o chvíle radosti a uvoľnenia

Televízory Panasonic Premium so zabudovaným systémom Fire TV sa vyznačujú aj ešte výkonnejšou integráciou živého televízneho vysielania, ktorá sa dosiahla implementáciou mnohých funkcií vlastného operačného systému, ako je napríklad Penta Tuner na pokročilý príjem vysielania.

Okrem satelitného, káblového a anténneho príjmu podporuje tuner Penta aj príjem cez internet (IPTV) a domácu sieť (TV>IP), čo znamená, že televízory môžu byť umiestnené nezávisle od anténnej zásuvky a programy si môžete vychutnať v ktorejkoľvek miestnosti bez potreby ďalšieho televízneho pripojenia.

Aplikácia HbbTV Operator App umožňuje prístup k živému obsahu a obsahu na požiadanie bez potreby hardvéru alebo čipových kariet, nahrávanie cez USB umožňuje pohodlné sledovanie a automatická detekcia tunera a pokročilý editor kanálov prinášajú jednoduché nastavenie.

Špičkové televízory OLED ešte viac uľahčujú používateľský zážitok vďaka technológii hands-free s ďalekým dosahom, ktorá umožňuje požiadať Alexu o jednoduché spustenie aplikácií, prehrávanie hudby, vyhľadávanie titulov a ovládanie inteligentnej domácnosti a ďalších funkcií – to všetko aj z druhej strany miestnosti bez toho, aby ste museli siahať po diaľkovom ovládači.

A napokon, pokročilé funkcie integrácie inteligentnej domácnosti vám umožnia využiť televízor naplno aj vtedy, keď sa nepoužíva na sledovanie obsahu.

Funkcia Fire TV Ambient Experience premení váš televízor na inteligentný displej, ktorý môže byť domácou galériou alebo zobrazovať informácie, ktoré často vyhľadávate, napríklad kalendáre a pripomienky, prostredníctvom prispôsobiteľných widgetov Alexa.

Prémiové televízory Panasonic so zabudovanou funkciou Fire TV celkovo ponúkajú vysokokvalitný a personalizovaný zážitok zo streamovania.

Nová úroveň herného zážitku

V roku 2023 Panasonic vyzval hráčov, aby sa odvrátili od tradičných monitorov a hľadali televízory, ktoré im poskytnú kvalitu hrania, akú si zaslúžia. V roku 2024 v Panasonicu uviedli na trh množstvo funkcií.

Novinka ponúka množstvo pokročilých herných funkcií, ktoré hráčom umožňujú zažiť hry tak, ako to zamýšľali vývojári.

Herný režim televízora Panasonic 2024Zdroj: Touchit.sk
Herný režim televízora Panasonic 2024

Týka sa to najmä pokročilých modelov OLED, ktoré podporujú144 Hz variabilnú obnovovaciu frekvenciu (VRR).

Špičkové televízory OLED a LED sú tiež kompatibilné s certifikovanými technológiami NVIDIA G-SYNC a AMD FreeSync Premium. Majitelia certifikovaných zariadení a/alebo grafických kariet môžu vďaka technológii AMD FreeSync alebo NVIDIA G-SYNC zapojiť, hrať a zbaviť sa trhaného hrania s prerušovanými snímkami.

Nejde však len o odozvu a počet snímok za sekundu. Vylepšený herný režim Extreme zlepšuje aj kvalitu obrazu a zvuku. Funkcia „True Game“ prináša do sveta hier všetky funkcie presnosti farieb dostupné pre filmy. Hráči tak získajú presný a realistický obraz, ktorý im umožní naplno si vychutnať hru tak, ako to zamýšľal jej tvorca. Nehovoriac o tom, že zobrazuje aj menej modrého svetla, čo znižuje namáhanie očí počas dlhého hrania.

Nový Game Control Board, funkcia ponuky nastavení špecifických pre hru, ktorá sa zobrazuje na obrazovke, uľahčuje a intuitívne nastavuje hru. Nastavenia je možné meniť dokonca aj počas spustenej hry. Umožňuje hráčom prepínať medzi hernými zvukovými režimami pre žánre RPG (Role-Playing Games) a FPS (First-Person Shooter).

Režim RPG vytvára 3D zvukovú kulisu s jasnými dialógmi, ktorá je výhodná pre pohlcujúce rozprávanie príbehu a strategické hranie. Zatiaľ čo režim FPS je vyladený tak, aby zdôrazňoval kľúčové zvukové signály, napríklad kroky, a poskytoval taktickú výhodu v akčných hrách.

Tradícia dokonalosti

Rad televízorov 2024 je dôkazom dedičstva Panasonic a ponúka vynikajúcu kvalitu obrazu, inteligentné funkcie a herný výkon v súlade so záväzkom spoločnosti Panasonic k udržateľnosti a inteligentnému životu.

Televízory Panasonic sú navrhnuté tak, aby bez problémov zapadli do vášho životného štýlu. Od optimalizovaného hlasového vyhľadávania, cez integráciu inteligentnej domácnosti až po odporúčanie personalizovaného obsahu.

Zdroje: vlastné, Panasonic

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.