Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Divízia Mercedes-Benz Cars predstavuje na tohtoročnom autosalóne v Paríži (4. až 14. októbra) vo svetovej premiére GLE, Triedu B, Mercedes-AMG A 35 4MATIC, a vo výstavnej premiére Triedu A sedan, EQC či GT 43 4MATIC+.

Mercedes-Benz EQC, sériové vozidlo s akumulátorovým elektrickým pohonom (kombinovaná spotreba elektrického prúdu: 22,2 kWh/100 km; predbežný údaj), symbolizuje novú éru elektrickej mobility s rozsiahlymi službami a presviedča súčtom svojich vlastností z hľadiska komfortu, kvality a dojazdu. Novú značku produktov a technológií EQ v Paríži zastupuje tiež jednomiestne koncepčné vozidlo EQ Silver Arrow emotívne ukazujúce smerovania dizajnu do budúcnosti.

Svetovú premiéru tu oslavuje nové GLE, ktoré je na ceste tak pohodlné ako luxusný sedan a v teréne napreduje lepšie ako kedykoľvek predtým. Má výrazne viac miesta v interiéri, novú koncepciu obsluhy, rozšírených jazdných asistentov, najlepšiu aerodynamiku v segmente či úplne nové motory.

Celosvetovo tiež premiérová, priestrannejšia a športovejšia Trieda B vyzerá dynamickejšie, ponúka vyšší komfort, s efektívnejšími a čistejšími motormi jazdí agilnejšie. V avantgardnom interiéri so samostatným dizajnom prístrojovej dosky vozidlu nechýba intuitívny učiaci sa multimediálny systém MBUX. Vďaka moderným asistenčným jazdným systémom s rozsahmi funkcií z Triedy S ponúka Trieda B v rámci aktívnej bezpečnosti jednu z najvyšších úrovní v segmente.

Rovnako prvýkrát sa verejnosti v Paríži predstavuje úplne nový základný model Mercedes-AMG A 35 4MATIC (kombinovaná spotreba paliva: 7,4 – 7,3 l/100 km) s novo vyvinutým preplňovaným štvorvalcom 2,0-litra (225 kW/ 306 k), skonštruovaný pre maximálnu dynamiku jazdy a komfort pri každodennom používaní. Tento model je novou vstupnou bránou do sveta dynamiky Mercedes-AMG.

Vrchol parížskej prezentácie značky Mercedes-AMG reprezentuje šesťvalcom (270 kW/367 k) vybavené štvordverové kupé GT 43 4MATIC+ (kombinovaná spotreba paliva: 9,4 – 9,1 l/100 km). Ďalšou celosvetovou premiérovou novinkou je jednoducho, redukovane, čisto ale nekonvenčne stvárnené hravé koncepčné vozidlo smart, navrhnuté pri príležitosti 20. výročia značky. Ponuku jubilujúcich mestských vozidiel na autosalóne rozširuje mimoriadny model edition pureblack, kombinujúci matný a lesklý čierny lak s červenými výraznými prvkami.

Prvýkrát je na parížskom autosalóne vystavený aj sedan Triedy A, ktorý je kompaktným vstupom do sveta prémiových sedanov značky Mercedes-Benz.

 

Značky: