Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Národná diaľničná spoločnosť zaregistrovala prípady neoprávneného podnikania na parkovacích plochách odpočívadiel. Upozorňujeme preto motoristov, aby si dávali pozor na nekalé praktiky niektorých mobilných aplikácií.

Pozor na nekalé praktiky – mobilná aplikácia, ktorá zavádza motoristov

Mobilná aplikácia Parkio ponúka prenájom parkovacieho miesta na takmer všetkých diaľničných odpočívadlách. Napríklad za jednu hodinu rezervácie parkovacieho miesta na odpočívadle Malý Šariš (D1 pri Prešove) či na odpočívadle Červeník (D1 pri Trnave) si od motoristov vypýta 0,01 eur.

Národná diaľničná spoločnosť nemá uzavretú zmluvu so žiadnou spoločnosťou, ktorá by poskytovala svoje služby cez mobilnú aplikáciu Parkio spočívajúce v poskytovaní parkovacích miest na odpočívadlách v našom vlastníctve za akúkoľvek odplatu.

bezplatnom parkovaní na odpočívadlách Národnej diaľničnej spoločnosti navyše informuje aj dopravné značenie.

Zdroj NDS: odpočívadlo Levoča

Oddych na našich odpočívadlách je zadarmo

Motoristi môžu načerpať energiu a využiť nadštandardný servis odpočívadiel a za parkovanie neplatiť ani cent. Aj keď suma nie je vysoká, ide o princíp.

Viac ako 70 odpočívadiel v rámci diaľničnej infraštruktúry spravovanej našou spoločnosťou ponúka motoristom bohatý servis, súčasťou ktorého nie sú len čerpacie stanice, kaviarne či reštaurácie, ale aj zóny oddychu s ihriskami, moderné bezbariérové hygienické zariadenia a veľkorysé parkovacie plochy pre osobné a nákladné autá a autobusy. Sieť odpočívadiel s ich ponukou nájdu motoristi v našej mobilnej aplikácii Pomoc na diaľnici. To všetko ponúka NDS motoristom v cene diaľničnej známky.

Zdroj NDS: odpočívadlo Malý Šariš

Značky: