Zvýšená bezpečnosť cez prístupové kľúče.

Službu prevádzkuje vývojár softvéru na ukladanie hesiel 1Password. Nedávno pridal Microsoft ochranu cez túto technológiu, čím obíde tradičné heslá. Stále sa dajú použiť a podobne ako pri Googli, máte na výber viacero technológií na prístup mimo tradičného hesla. Na stránke https://passkeys.directory/ nájdete zoznam služieb, ktoré už podporujú passkey aj s detailmi.

Passkey adresarZdroj: 1Password
Passkey adresar

Odporúčame využiť tento spôsob, čo však neznamená, že sa úplne zbavíte hesiel. Ide o voliteľnú súčasť a je potrebné heslo v službe zrušiť. Inak bude fungovať ako ďalší spôsob prihlásenia. Na webovej stránke adresára kľúčov si vyhľadajte konkrétnu službu alebo jej prevádzkovateľa. Pozor na to, že OneDrive nenájdete, ale Microsoft áno. Je treba hľadať viackrát a zistiť, či už je o službe záznam.

Sprevádzkovanie lepšej formy zabezpečenia pre každú zo služieb je rôzne. Adresár ale poskytne odkaz na stránku, kde ju prevádzkovateľ umožňuje nastaviť alebo získať ďalšie informácie. Ide o ideálny spôsob, ako využiť druhé verifikačné zariadenie, napríklad smartfón, bez riskovania prelomenia hesla.

Passkey adresarZdroj: 1Password
Passkey adresar

Zdroj: 1Password

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.