Smartfón môžete kúpiť aj za výhodnú cenu, pričom nielen ušetríte, ale pomôžete aj ekológii.

Nie každý potrebuje úplne nový smartfón. Inovovať sa dá aj v rámci použitých smartfónov, ktoré spĺňajú podmienky kvality a sú profesionálne servisované. Využiť môžete osobný predaj prostredníctvom rôznych inzertných portálov, no nikdy nemáte istotu profesionálneho jednania alebo servisu, ak to smartfón pôvodne vyžadoval.

Ako a kde kúpiť?

Nadštandardné služby pri hľadaní repasovaných smartfónov alebo použitých smartfónov, ktoré sú skontrolované profesionálmi, získate v obchode PCexpres. Ide o špecializované predajne, ktoré umožňujú profesionálne opravy smartfónov a inej elektroniky. Na rozdiel od kúpy od neznámeho človeka, tu máte istotu kvality produktu ako aj ročnej záruky.

Stránka ponúka množstvo smartfónov, z ktorých sa dá vyberať. Sú prehľadne zatriedené do jednotlivých kategórií. Je prirodzené, že tu nenájdete úplne všetky smartfóny a aj vek jednotlivých modelov má svoje hranice. Obchod však prináša garanciu toho, že sa bude vedieť o zakúpené smartfóny postarať a poskytnúť vám adekvátny servis a v tejto súvislosti náhradné diely. Nakoniec treba dodať, že množstvo telefónov kúpite za zlomok ich pôvodnej ceny.

pcexpres-predajna-ba-auparkZdroj: TOUCHIT
Predajňa PCexpres v Auparku Bratislava

Výhodná cena

Potreba kúpy nového smartfónu sa z času na čas objaví u každého z nás. Nemusíte siahať po novinkách, za ktoré si navyše poriadne priplatíte. Využiť môžete použité smartfóny, ktoré kúpite za výhodnú cenu. V prípade predajní PCexpres hovoríme aj o aktuálnych novinkách, ktoré tu môžete kúpiť lacnejšie.

Ak máme totiž na mysli repasovaný alebo použitý smartfón, neznamená to nutne starý. Faktom ale zostáva, že sú kusy, ktoré sa dnes oficiálne ťažko zháňajú. Vďaka e-shopu PCexpres nájdete aj menej dostupné modely. Môže ísť o špeciálne kúsky, ktoré sa už nevyrábajú. Napríklad hľadáte menší displej, čo môže znamenať kúpu smartfónu Apple iPhone SE.

Bezpečnosť nákupu

Kupovanie prostredníctvom zavedeného obchodníka a servisu vám dá istotu, že nekupujete tovar so skrytými chybami. To sa pri neznámom kupcovi môže ľahko stať. Každý smartfón, ktorý si zakúpite v uvedenej predajni, je detailne preskúmaný. Pred predajom prechádzajú testovaním, aby sa zabezpečila kvalitná spoľahlivosť a bezchybné fungovanie.

Ako je na tom batéria?

Častou otázkou bude práve stav tohto komponentu. V prípade, že je to nutné, predajca vymení batériu za novú, aby smartfón mohol spoľahlivo fungovať. Máte tak istotu, že nekupujete smartfón, ktorý by po niekoľkých mesiacoch nefungoval tak, ako by ste očakávali.

Prenos fotografií a dát v cene

Je prirodzené, že používatelia nechcú meniť svoj smartfón, najmä kvôli množstvu uložených dát, ktoré sú v ňom. Kúpou smartfónu na niektorej z 18 pobočiek na Slovensku, máte možnosť si nechať zadarmo preniesť dáta do kupovaného smartfónu.

Nemusíte sa obávať o svoje fotografie, prípadne videá. Pracovníci sú vyškolení, aby pomohli s migráciou aj špecifických dát. Všetko ale bude závisieť od celkového množstva údajov a od platformy, na ktorú prechádzate. Pracovníci sú pripravení previesť vám dáta zo starého smartfónu, aj keď ide o Android platformu a chceli by ste prejsť na smartfón Applu. To všetko na počkanie.

Niekoľko výhod naraz

Kúpou použitého smartfónu ušetríte a ak to urobíte prostredníctvom špecializovaného obchodu PCexpres.sk, máte garanciu záruky ako aj kvality daného kusu. Takisto je možnosť zakúpiť si kompatibilné príslušenstvo, ako napríklad nabíjačku k vášmu smartfónu alebo ochranné sklo či obal. Pri kúpe ochranného skla ho pracovník obchodu aplikuje na smartfón v rámci jeho ceny.

Článok vznikol v spolupráci s PCexpres

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.