Rýchlotest-Covid poskytuje vo viac ako 20 mestách na Slovensku testovanie verejnosti, firiem a podujatí. My sme túto službu vyskúšali pre Vianocami s tým, že pracovníci firmy prišli k nám do redakcie.

Test sa dá vybrať podľa vašich potrieb, pričom sa dá využiť rezervačný systém na objednanie sa na konkrétny čas. Za testy zaplatíte on-line a nebudete čakať v dlhých radoch. Po dohode sa dá zariadiť, aby pracovníci tejto spoločnosti prišli k vám na pracovisko a tam zrealizovali všetky testy.

Rýchotest CovidZdroj: TOUCHIT.sk
Test bol realizovaný priamo v našej redakcii

Všetko online až na samotný odber

Rýchlotest COVID je certifikované odberové miesto, výsledky z testovania sú platné rovnako, ako zo štátneho testovania v nemocniciach, alebo na iných odberných miestach.

Výsledok RT-PCR testu je zasielaný v garantovanom čase podľa miesta a času odberu. V Bratislave dostanete výsledok do 26 hodín od odberu. V ostatných mestách dostanete výsledok do 26 hodín pri odbere doobeda a do 30 hodín pri odbere poobede. Výsledok AG testovania dostanete pri všetkých odberných miestach do 20 minút od vykonania testu.

Certifikát dostanete automaticky v slovenčine, angličtine a nemčine, nemusíte žiadať o jazykovú verziu. Dostanete ho cez SMS, email s PDF prílohou a QR kódom a pečiatkou certifikovaného laboratória aj s podpisom garanta. Tlačený certifikát pri AG teste dostanete na odberovom mieste na počkanie.

Rýchotest CovidZdroj: TOUCHIT.sk
Vzorka je uzavretá v skúmavke a čaká na vyšetrenie

Tieto AG a PCR testy, ako aj certifikáty, spĺňajú požiadavky na vycestovanie a vstup do krajín uznávajúci takýto typ testu. Výsledky PCR testov zasielajú do NCZI na doplnenie do vášho Covid Passu. Výsledky AG testov zasielajú na požiadanie.

Typy testov

Najčastejším testom je slinný PCR test. Je to neinvazívna forma PCR testu samoodberom zo slín. Ide o naslinenie vatového tampónu. Teda test sa nerealizuje kloktaním. Pred samotným odberom vzorky je potrebné, aby ste hodinu pred odberom nejedli, nepili, nefajčili ani si neumývali zuby. Senzitivita stanovenia vírusu SARS-CoV-2 v slinách však môže byť pre staršie varianty COVIDu nižšia v porovnaní so vzorkami výteru nosohltanu a hrdla. Práve na detekciu omikron variantu je slinný test najpresnejší. Dajte si aj pozor na to, ako manipulujete s tampónom, určite ho nechytajte do rúk. Cena testu je od 36,90 eur (v Bratislave je o niečo drahší).

Rýchotest CovidZdroj: TOUCHIT.sk
Tampón v ústach je príjemná forma realizácie testu

RT-PCR test realizovaný výterom a stojí 36,90 eur. Odber vzorky výterom sa realizuje dlhými paličkami z nosohltanu a hrdla. Toto vyšetrenie je presné aj pri bezpríznakovosti, odhaľuje aj minimálnu prítomnosť vírusu. Vhodný je na vycestovanie do krajín uznávajúcich PCR test, spĺňa všetky požadované náležitosti.

Ak nemáte čas čakať, je tu test PCR EXPRESS. Odber sa realizuje rovnako ako sme popísali vyššie a výsledok na email a SMS, ktorý je garantovaný do 6 hodín vo forme certifikátov s QR kódom, pečiatkou certifikovaného laboratória aj podpisom. Za expresnú službu zaplatíte 89,90 eur.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Rýchotest Covid

Antigénový test stojí 16,90 eur. Odber vzorky sa realizuje výterom dlhými paličkami z nosohltanu, používajú sa vysoko kvalitné testy Biosensor/Roche. Rovnako stojí aj test na protilátky, ktorý sa realizuje odberom kapilárnej krvi.

Rychlotest pripravuje novinku, k certifikátu dostanete aj odporúčania a praktické tipy, čo robiť v prípade pozitívneho výsledku. Rovnako chcú uvádzať hodnoty jednotlivých nameraných parametrov detailnejšie a vysvetliť vám výsledok a umožniť viac ho pochopiť.  Rychlotest myslí aj na obdobie po Covide a bude spúšťať nové produkty.

Zdroje: vlastné, Rýchlotest Covid

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.