Trávite veľkú časť dňa v práci, zatiaľ čo váš pes či mačka sa doma osamote nudia? Chceli by ste vedieť, čo váš domáci miláčik práve robí, alebo s ním jednoducho len tak na diaľku prehodiť pár milých slov? Máme pre vás riešenie.

Tvorcovia moderných digitálnych technológií nemyslia výlučne na ľudí a z času na čas prinesú vychytávku aj pre svet živočíšnej ríše. Platí to aj o inovatívnom a možno aj tak trochu „uletenom“ inteligentnom telefóne PetChatz, ktorý jeho autori stvorili na komunikáciu medzi psami alebo mačkami s ich majiteľmi. Ako celá táto vecička funguje?

PetChatz v prvom rade fixne umiestníte na stenu a to ideálne do výšky vášho zvieraťa. Nakoľko telefón okrem klasického reproduktora a mikrofónu disponuje aj prednou HD kamerou i LCD displejom, s vašim psom môžete okrem klasických hovorov uskutočňovať predovšetkým videohovory. Obe strany sa tak môžu počuť aj vidieť a prejovavať si lásku kedykoľvek to bude pre ktoréhokoľvek komunikujúceho potrebné. Áno, správne. Ide o to, že nie len vy môžete zavolať vášmu psovi, ale aj on môže, v prípade potreby, zavolať vám. „Potrebujem sa ísť vyvenčiť? Došla mi voda v miske? Nebaví ma program v televízii? Žiadny problém, zavolám svojmu majiteľovi“, môže si odteraz spokojne pomyslieť váš domáci miláčik.

Aby si psík či mačka nemuseli pamätať vaše desaťmiestne mobilné číslo, výrobcovia im to o niečo zjednodušili. Stačí elegantné položenie labky na príslušenstvo nazvané PawCall a videohovor sa môže začať. Že by vám ten váš volal každých 5 minút? Aj na toto autori tejto vychytávky mysleli. Prostredníctvom webovej aplikácie si môžete dopredu definovať časy, kedy budete pre volajúceho chlpáča dostupní. V preferovanom čase sa rozblikajú led diódy na príslušenstve PawCall, ktoré mu dajú najavo, že v prípade záujmu môže práve iniciovať hovor. Okrem svetelnej signalizácie je možné nastaviť aj vlastný vyzváňací tón.

Okrem samostatnej komunikácie mysleli tvorcovia PetChatz aj na bezpečnostný a zábavný aspekt. Zariadenie totiž disponuje senzormi pohybu a hluku, ktoré si môžete rozlične nastaviť podľa vašich preferencií. Môžete tak dostať skutočne podrobný prehľad o tom, čo sa doma deje, keď tam práve nie ste. Ak práve s chlpáčom voláte a chcete ho pochváliť, môžete použiť funkciu, ktorá mu v okamihu vylúči zdravú maškrtu. Alebo jednoducho na diaľku jedným klikom vypustíte jeho obľúbenú upokojujúcu arómu.

A čo zábava? Prvou možnosťou je nastavenie herného módu na príslušenstve PawCall. Ide o tzv. „Play Time“ mód, ktorého cieľom je zabaviť domáceho miláčika kombináciou rôznych zvukov a svetelných efektov. Druhou a zrejme predovšetkým pre psíkov preferovanejšou možnosťou je streamovanie stanice Dog TV. Niečo ako Netflix pre psov, takže o zábavu by mali mať postarané.

Toto všetko môžete vy a vaše domáce zviera mať iba za 380 dolárov. V prípade, že máte záujem aj o príslušenstvo PawCall, priplatíte si ďalších 100 dolárov. Produkt ponúka výrobca prostredníctvom svojej oficiálnej stránky, ale zakúpiť si ho môžete aj cez Amazon. Výrobca však férovo ponúka možnosť až 60 dňového odskúšania a vrátenia investovaných peňazí v prípade, že by ste neboli spokojní. Zariadenie je kompatibilné so smartfónom či tabletom s operačným systémom iOS aj Android, ale zavolať si môžete aj cez stolové PC prostredníctvom webovej aplikácie.

 

Značky: