Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Po celosvetovom úspechu i-Cockpitu s približne štyrmi miliónmi užívateľov, spoločnosť PEUGEOT dnes ponúka svoje skúsenosti z oblasti ergonomických kokpitov spoločnosti BENETEAU, ktorá je svetovým lídrom v odvetví rekreačných jácht. Tento funkčný model je navrhnutý a vyrobený v PEUGEOT Design Lab a kombinuje intuitívnu, prirodzenú manipuláciu so systémom PEUGEOT i-Cockpit s online technológiou Ship Control, ktorú vyvinula spoločnosť BENETEAU. Sea Drive Concept spája to najlepšie z obidvoch svetov a ponúka tak obraz budúcnosti riadiaceho pultu v oblasti vodných športov. 

PEUGEOT i-Cockpit: inovatívny koncept riadiaceho pultu

Riadiť vozidlo značky PEUGEOT bol vždy jedinečný zážitok. Know-how značky v oblasti vývoja a ladenia podvozkov bolo vždy zamerané na zlepšenie ich ovládateľnosti a na radosť z jazdy.

Značka PEUGEOT sa rozhodla zvýšiť potešenie z jazdy a priniesť nové zážitky, v záujme čoho už niekoľko rokov vedie hĺbkovú štúdiu zameranú na miesto vodiča.  Tento výskum viedol k novej koncepcii usporiadania interiéru: PEUGEOT i-Cockpit®.

Skladá sa z niekoľkých kľúčových prvkov:

  • Kompaktný volant je vo všetkých segmentoch trhu najmenší, uľahčuje manévrovateľnosť a zintenzívňuje zážitok z jazdy;
  • Head-up displej združuje informácie v zornom poli vodiča a umožňuje mu nespúšťať cestu z očí a sústrediť sa na ňu;
  • Veľký 8“dotykový displej intuitívnym spôsobom združuje všetky ovládače komfortu (rádio, klimatizácia,…) a umožňuje prirodzené riadenie všetkých zariadení vozidla.

Výsledok je prekvapujúco čistá, moderná a technologická prístrojová doska. Počet ovládačov je znížený na nevyhnutné minimum a v kombinácii s použitím ušľachtilých materiálov a vysokou kvalitou výroby zvyšujú špecifickosť PEUGEOT i-Cockpit® a podporujú potešenie z jazdy, agilitu a koncentráciu vodiča. Interiér vozidla PEUGEOT je tak okamžite identifikovateľný a žiadaný.

Sága  i-Cockpit: úžasný úspech na trhu

Tento veľmi výrazný charakteristický prvok bol uvedený na trh pred 5 rokmi na best-selleroch značky:

  • 208, ktorá bola uvedená na trh v roku 2012;
  • SUV 2008;
  • 308 a 308 SW, využívajú už druhú generáciu, ktorá posúva ešte ďalej ergonómiu a čistotu dizajnu palubnej dosky;
  • SUV 3008, ktoré bolo zvolené za európske Auto roka 2017. i-Cockpit® tretej generácie využíva všetky technologické pokroky a zvyšuje komfort a bezpečnosť, ale tiež sa snaží osloviť všetky zmysly cestujúcich vo vozidle;
  • nové SUV 5008;

Pre modely SUV 3008 a 5008 preniesli dizajnéri a inžinieri spoločnosti PEUGEOT všetky high-tech pokroky na 12,3“ digitálnu prístrojovú dosku s vysokým rozlíšením, ktorá je plne konfigurovateľná a s futuristickou grafikou. Je súčasťou štandardnej výbavy vozidla. Séria veľmi elegantných impulzných ovládačov („toggles switches“) umožňuje jednoduchý a neustály prístup k hlavným funkciám komfortu a bezpečnosti.

Od roku 2012   takmer 4 milióny užívateľov využívajú kultový PEUGEOT i-Cockpit.

Tento koncept sa prirodzene stal najvýraznejším atribútom posledných výtvorov značky PEUGEOT.

A to je len začiatok. Výskumy pokračujú, o čom svedčí aj prieskum vykonaný na štúdii  PEUGEOT INSTINCT CONCEPT a na jeho citlivom i-Cockpit®-e. Mení definíciu interiéru tak, aby zodpovedal novým spôsobom využitia, ktoré vznikajú vďaka autonómnemu riadeniu.

Cestovať vo vozidle s PEUGEOT i-Cockpit® je a bude preto aj naďalej obohacujúce, stimulujúce a návykové.

 

Po tejto exkluzívnej skúsenosti,  PEUGEOT Design Lab chcel ísť ešte ďalej a preskúmal nové územia v úplne odlišnom sektore, ako je jachting a motorové člny. A z tohto dôvodu sa prirodzene stretli dve značky:  PEUGEOT a BENETEAU.

Značky: