Philips predstavil svoj prvý televízor s technológiou Quantum Dot – model série 8602. K dispozícii v tejto sérii sú 55″ a 65″ veľkosti obrazovky. Modelový rad 8602 má technológiu Quantum Dot a nový procesor P5 Perfect Picture a  systému Ambilight.

Model 8602 má pekný dizajn s tenkým hliníkovým rámčekom  a reproduktor integrovaný do prednej odnímateľnej lišty, ktorá je pokrytá látkou od špičkového výrobcu textilných materiálov spoločnosti Kvadrat.

Quantum Dot je názov nanotechnológie s kryštálmi menšími  ako jedna desaťtisícina hrúbky ľudského vlasu. Má zaujímavé vlastnosti, pokiaľ ide o absorpciu aj emisie svetla.

V závislosti od veľkosti krištálu, každý bod produkuje inú farbu – červenú, zelenú alebo modrú – ak na ne dopadne biele svetlo. Dodatočné svetlo z kvantových bodov zvyšuje celkový výkon podsvietenia LED a zároveň zvyšuje sýtosť farieb a uhly pozorovania.

Ambilight a technológia Quantum Dot prinášajú novú dimenziu hĺbky obrazu vďaka ultratenkému rámčeku umožňujúcemu takmer jednoliate spojenie s dejom na obrazovke a trojstranným systémom Ambilight Spectra XL. Funkciu Ambilight je možné ovládať pomocou rozšírenej aplikácie pre mobilné zariadenia AmbiSmart.

Model 8602  má operačný systéme Android TV 6, čím poskytuje prístup ku všetkým aplikáciám a službám orientovaným na použitie v inteligentných televízoroch cez Google Play.

Značky: