Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slovenská kinematografia sa dočkala! Do kín prichádza prvý celovečeranimovaný film a Pišta Lakatoš si v ňom zahral hlavnú úlohu. Obľúbení hrdinovia Rytmaus, Menežeris, Moloch a Rybička sa predstavia v snímke LokalFilmis. Zákazníci Funfónu zaplnili kinosály ako prví.

Mobilný operátor FunFón, ktorý je partnerom filmu, si pre svojich zákazníkov pripravil prekvapenie. Prvých 160 najrýchlejších Funfónistov, ktorí odpovedali na bezplatnú súťažnú SMS, dostalo aj spolu so svojim „parťákommožnosť pozrieť si film minulý víkend v exkluzívnej predpremiére v Bratislave a v Banskej Bystrici.

Chceli sme našich Funfónistov potešiť špeciálnym darčekom len pre nich. Veríme, že si prvý celovečerný animovaný film s obľúbeným Pištom Lakatošom tvárou FunFónu a „kukancamiužili,“ povedala Ivana Nichtová, brand manažérka FunFónu.

V LokalFilmis si „zahrajú“ nielen obľúbené postavičky ako Pišta, Rytmaus, Peťkova pani učiteľka, Moloch, ryba Jebo, Oblinka, Evelyn, Menežeris, ale i americký a ruský prezident. Vo filme zaznie deväť úplne nových skladieb. Filmová hudba je od Mariána Čekovského, v podaní Diabolských huslí Berkyho Mrenicu, Balkansambelu a pražského FILMorchestra.

Keďže Pišta Lakatoš zaznamenal obrovský úspech nielen v rámci reklamy, ale aj v samostatných videách na LokalTV, veríme, že kinosály budú plné. Jedná sa v podstate o nový žáner v slovenskom filme, ktorý tu doteraz chýbal, uviedol Jakub Kroner, scenárista a režisér filmu.

Výroba filmu trvala jedenásť mesiacov a svoje hlasy v ňom postavám prepožičali Marián Čekovský, Jakub Kroner, Boris Bauer, Denis Domaracký, Marek Fučík, Ivo Ladižinský, Jaroslav Szabo, Eva Kramerová, Monika Potokárová a Dušan Berky.