Máte aj vy plnú peňaženku vernostných kariet a strácate o nich prehľad? Našťastie sa svet hýbe dopredu a spolu s ním aj systém získavania zliav v obchodoch. Všetky vernostné karty tak môžete mať pohodlne vo svojom mobile.

Prečo sa obchodom oplatia vernostné karty? 

Princíp je jednoduchý. Väčšina ľudí si po čase nájde svoj okruh obľúbených pobočiek, do ktorých sa pravidelne vracia. Jeden z výborných spôsobov, ako si zákazníkov viac pripútať, je motivovať ich. Okrem toho môže obchodník sledovať dopyt po jeho produktoch, ktoré zľavy ľudí oslovujú a ktoré sú zbytočné. S týmito dátami ďalej pracuje a zdokonaľuje svoju obchodnú stratégiu. 

Aké aplikácie existujú?

Predstavíme vám pár aplikácií, ktoré vám so zhromaždením kariet pomôžu. 

  1. Kimbino

Táto aplikácia zahŕňa letáky z viacerých obchodov. Vďaka nej sa dostanete k zľavám zo supermarketov, hračkárstiev, obchodom s elektronikou, s nábytkom a mnoho ďalších. 

No nahrať si tu môžete aj svoje vernostné karty, či vytvoriť nákupný zoznam. Po spustení aplikácie sa musíte zaregistrovať a zvyšok je už na vás. 

  1. Stocard 

Ďalšou používanou aplikáciou na daný účel je práve Stocard. Spoluprácu s touto aplikáciou nadviazalo až 1800 obchodov, takže svoju kartu tam určite nájdete. Používanie aplikácie je úplne bezplatné a je dostupná ako pre Android, tak aj pre iOS

Okrem ukladania kariet vám aplikácia bude posielať notifikácie o zľavách vo vašich obchodoch. Ak vás budú otravovať, jednoducho ich vypnete. Aplikácia je používaná celosvetovo, takže z hľadiska kvality služieb sa nemáte čoho obávať. 

  1. YourWallet

Menej známa, no stále kvalitná aplikácia YourWallet od českého vývojára prišla na trh s podobnou službou. Jej výhodou je, že si môžete okrem zľavových kariet nahrať aj letenky, vouchere, lístky na koncerty a podobne. Aplikácia je dostupná len na Android zariadeniach. 

  1. VirtualCards

Ďalšou možnosťou je podobná aplikácia, s miernymi odlišnosťami. Tak, ako v predošlých verziách, aj tu máte možnosť nájsť váš obchod a pridať kartu, no taktiež môžete vytvoriť svoj nákupný zoznam a odložiť kupóny. 

Je prehľadná, ľahko sa ovláda a recenzie má v drvivej väčšine kladné. Pre zmenu je dostupná aj pre ľudí so zariadeniami značky Apple. 

Ako do nich nahrám karty? 

Celý systém je veľmi jednoduchý. Vo všetkých aplikáciách to funguje podobne.

  1. Najprv vyberte kartu, ktorú chcete nasnímať. 
  2. Kliknite na tlačidlo + pridať kartu. 
  3. Potom vyhľadajteznačku daného obchodu.
  4. Nasnímajte čiarový kód na karte. Ak to nefunguje, môžete zadať číslo karty manuálne.
  5. Karta sa automaticky pridá na hlavnú stránku

Keď najbližšie prídete k pokladni, len odomknete telefón, nájdete názov obchodu, priložíte kód k čítačke a hotovo. 

Kde nájdem viac informácií o ponuke? 

Pokiaľ vás okrem fyzických kariet nebaví ani vyčkávať na letáky zo supermarketov, máme pre vás dobrú správu. Aj tie sa preniesli online. Či už ide o Lidl, Kaufland, Coop Jednotu, Billu a mnoho ďalších. Pozrime sa na 2 z nich zblízka.

Lidl

Po stiahnutí aplikácie Lidl Plusna Google Play už nebudete musieť vyberať letáky zo schránky, pretože všetko potrebné nájdete v nej. Akcie, lákavé kupóny, zmapovanie pobočiek alebo ich blog plný chutných receptov. 

Vďaka spolupráci s obchodnými partnermi získate zľavy aj do iných obchodov, napríklad FaxCopy alebo Union. Stačí sa zaregistrovať a nahliadnuť do ich ponuky.

Kaufland

Podľa očakávaní, aplikácia Kaufland sa veľmi nelíši od Lidl Plus. Je tu však jedna zaujímavá výhoda a tou je vytvorenie nákupného zoznamu. 

Pri prechádzaní ponuku potravín a kvetov napríklad v novom Kaufland letáku platnom od štvrtka, môžete kliknúť na položky, ktoré vás zaujali a automaticky ich tak pridáte do zoznamu. Pod každým predmetom sa nachádza dátum vypršania zľavy, aby ste sa do obchodu neprešli nadarmo. Nielen, že to zefektívni vaše nakupovanie, je to aj skvelý spôsob, ako ušetriť peniaze a naplánovať si rozpočet. 

Ktorú možnosť si vyberiete, je čisto len na vás. Vďakabohu, Slovensko je na dobrej ceste modernizácie obchodných prevádzok. Môže sa však stať, že váš kód sa nebude dať načítať alebo kupón uplatniť. Takéto prípady sa dejú veľmi zriedkavo a väčšinou v odľahlejších kútoch krajiny. Napriek tomu veríme, že vaša skúsenosť bude len pozitívna a peňaženka aspoň o čosi ľahšia.

Článok je pripravený v spolupráci so spoločnosťou Whitepress.

Prečítajte si aj: