Nová generácia prinesie doteraz rozmerovo najväčšie konzoly.

Konzoly PlayStation 5 a Xbox Series S a X sú oficiálne predstavené. Okrem ich dizajnu poznáme aj presnú veľkosť jednotlivých zariadení a nie je prekvapením, že ide o doteraz rozmerovo najväčšie konzoly na trhu.

PlayStation 5 bude mať rozmery 390 × 260 mm a hrúbku 104 mm v prípade štandardnej verzie, resp. 92 mm v prípade digitálnej verzie bez optickej mechaniky. Pre porovnanie, PlayStation 4 má rozmery 305 × 275 × 53 mm. Xbox ďalšej generácie bude mať rozmery 301 × 151 × 151 mm v prípade modelu Series X a 275 × 151 × 63,5 mm v prípade modelu Series S.

PlayStation 5 a Xbox Series X

PlayStation 5 a Xbox Series X. Zdroj: Twitter

Ako však budú konzoly reálne vyzerať vedľa televízora? Túto otázku sa pokúsil zodpovedať používateľ keisawada, ktorý na sociálnej sieti Twitter zverejnil ilustrácie pripravovaných konzol a ich porovnanie so staršími generáciami a takisto televízormi s uhlopriečkou 30 až 50 palcov.

Dá sa predpokladať, že konzolu novej generácie budete pravdepodobne používať s väčším televízorom, ako je 50 palcov – avšak pre účely porovnania sú tieto kresby výborné.

PlayStation 5 a Xbox Series X

PlayStation 5 a Xbox Series X. Zdroj: Twitter

Ďalšie ilustrácie s porovnaním veľkostí si môžete pozrieť na Twitteri:

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

PlayStation 5 a Xbox Series X: Toto sú oficiálne technické špecifikácie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit