Sony vraj spustí predobjednávky už budúci mesiac.

Hernú konzolu PlayStation 5 si budeme môcť kúpiť už tento rok. To je oficiálna informácia. Najnovšie špekulácie, ktoré sa objavili na portáli 4chan, však prezrádzajú ďalšie detaily a tvrdia, že Sony ju ukáže svetu už 5. februára. Následne si ju budete môcť objednať, do obchodov sa dostane v októbri.

PlayStation 5 by sa mal podľa najnovších špekulácií predávať za 449 eur a slogan novej konzoly bude „It’s time to play„. V prípade predchádzajúcej generácie použilo Sony slogany „Greatness Awaits“ a „This is for the Players„.

Ak sú špekulácie pravdivé, 5. februára uvidíme dizajn samotnej konzoly a ovládača ako aj rozhranie domovskej obrazovky a používateľského rozhrania. Sony tiež ukáže vybrané funkcie novej konzoly a oznámi jej špecifikácie. A samozrejme nebudú chýbať ani hry.

PlayStation 5 vraj ponúkne rýchle sťahovanie hier, takmer okamžité načítavanie, hlbší zážitok z ovládania a možnosť hry sťahovať alebo priamo streamovať. Konzola by mala ponúknuť výkon na úrovni 10 teraflopov a mala by byť o 100 dolárov lacnejšia ako drahší a približne rovnako výkonný nový Xbox. Ten sa takisto začne predávať tento rok.

Dôležitou vlastnosťou PS5 má byť aj spätná kompatibilita. Tá by mala pokrývať všetky hry pre PS4 a vybrané tituly z ostatných konzol, vrátane PSP. Sony vraj podrobnejšie predstaví spätnú kompatibilitu neskôr, nie priamo na konferencii vo februári.

Ak sú vyššie uvedené špekulácie pravdivé, Sony by už čoskoro malo poslať pozvánky na tlačovú konferenciu. Dovtedy však treba počítať aj s informáciou, že ide o výmysly, ktoré nie sú založené na pravde. Novinky zo sveta herných konzol ďalšej generácie budeme naďalej pozorne sledovať a informovať vás o nich.

Zdroj: 4chan

Prečítajte si aj:

Sony PlayStation 5: Takto vyzerá oficiálne logo, poznáme kľúčové vlastnosti novej konzoly

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit