Sony samotnú konzolu zatiaľ neukázalo.

Na veľtrhu CES 2020 bolo oficiálne predstavené logo konzoly PlayStation 5. Pôvodne sa špekulovalo, že japonská spoločnosť prezradí viac informácií alebo dokonca ukáže samotnú konzolu, avšak vo výsledku sa musíme uspokojiť iba s logom.

Logo pre PlayStation 5 má dobre známy dizajn. V porovnaní s tým pre PS4 sa odlišuje iba číslicou. Sony v rámci svojej tlačovej konferencie takisto pripomenulo kľúčové vlastnosti novej konzoly.

PlayStation 5 ponúkne vyšší výkon, ktorý bude podporovať aj vykresľovanie hier v 8K rozlíšení. Nová konzola bude mať vo výbave rýchle SSD úložisko, podporu pre ray tracing, blu-ray mechaniku s podporou Ultra HD diskov a tiež ponúkne trojrozmerný zvuk.

Z hľadiska hrateľnosti sa môžeme tešiť na adaptívne zadné tlačidlá gamepadu, ktoré by mali posunúť zážitok z hrania na ďalšiu úroveň. Zadné tlačidlá budú meniť svoj odpor v závislosti od hernej situácie. Ovládač tiež ponúkne precíznejšiu haptickú spätnú väzbu.

Pripomeňme, že Sony už dávnejšie potvrdilo, že PlayStation 5 príde na trh koncom aktuálneho roka.

Zdroj titulnej fotografie: Sony

Prečítajte si aj:

Oficiálne: Sony PlayStation 5 príde na trh budúci rok, prinesie tieto vylepšenia

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit