Tablet Panasonic Toughpad FZ-M1 s termálnou kamerou FLIR Lepton ponúka ideálne možnosti využitia v priemysle

Spoločnosť Panasonic predstavila plne odolný tablet Panasonic Toughpad FZ-M1 vybavený termálnym zobrazovaním. Ten je navrhnutý tak, aby umožňoval snímať a spracovávať fotografie na cestách. Tento praktický tablet s uhlopriečkou 7 palcov vybavený mikrokamerou s termálnym zobrazovaním FLIR funguje na operačnom systéme Windows a umožňuje pracovníkom v teréne na mieste snímať a spracovávať termálne fotografie. Tie môžu následne odosielať pomocou podnikových aplikácií a pridávať k nim ďalší obsah s metadátami, napríklad QR kódy.

Termokamera v odolnom tablete

Kombinácia termálne kamery a výkonného odolného tabletu Panasonic s jeho všestranným a konfigurovateľným nastavením je ideálny pre rôzne podnikové oblasti a použitia. Napr. pri vyhľadávaní tepla, ktoré môžu využívať protipožiarne a iné núdzové služby alebo zamestnanci v sektore obrany. Využiť sa dá aj vo výrobe na kontrolu výrobnej linky a pri zabezpečovaní kvality. Ďalej tiež pri vykonávaní údržby a opráv, v odboroch týkajúcich sa ropy a plynu, letectva, automobilového priemyslu alebo stavebníctve pri správe aktív a diagnostike.

Odolný tagblet Panasonic FZ-M1 s termokamerou

Aplikácia na termálne zobrazovanie bola vyvinutá spoločnosťou Panasonic. Tá využila svoje 20-ročné skúsenosti v oblasti poskytovania hardvérových a softvérových riešení pre podnikových zákazníkov. Vďaka softvérovým možnostiam Standard a Pro (dodatočná licencia) môžu používatelia merať najvyššie a najnižšie body teploty, realizovať fotografie alebo videá a pridávať k snímkam metadáta, napríklad QR kódy. Táto dodatočná dátová funkcia umožňuje integrovať snímky s rôznymi podnikovými aplikáciami vďaka možnostiam a funkciám pripojenie tabletu Panasonic Toughpad.

Mikrokamera s termálnym zobrazovaním FLIR Lepton ponúka rozlíšenie termálneho zobrazovania 160 × 120 a umožňuje zobrazovať teploty v rozsahu od -20°C po +400°C s odchýlkou ​​do piatich stupňov.

Tablet Panasonic Toughpad FZ-M1 ponúka vysoký pracovný výkon a funkciu multitaskingu vďaka operačnému systému Windows 10 Pro a procesoru Intel Core alebo Atom Core 6. generácie. Pracovníkom v teréne ponúka zariadenie až 8 hodinovú výdrž na batérie,  voliteľne až so 16-hodinovou výdržou a možnosťou výmeny batérie počas chodu. Displej je čitateľný na slnečnom svetle a dá sa obsluhovať pomocou stylusu alebo dotykového displeja, ktorý možno používať aj v rukaviciach.

Vďaka flexibilným možnostiam prispôsobenia sa dá zariadenie podľa potreby nakonfigurovať pomocou čítačky čiarového kódu, sériového portu, siete 4G alebo karty Smartcard. Vďaka plne odolnému prevedení bez ventilátora je tablet odolný voči pádom až z výšky 180 cm, ďalej má certifikáciu odolnosti IP65. Zároveň je dostatočne kompaktný a ľahký, aby ho bolo možné nosiť vo vrecku.

Tablet Toughpad FZ-M1 s tepelným zobrazovaním FLIR je ďalšou ukážkou toho, že spoločnosť Panasonic dodáva už pripravené a praktické podnikové aplikácie využívajúce naše špičková a odolná mobilné zariadenia, ako aj toho, že rozumieme potrebám mobilných zamestnancov,“ hovorí Jan Kaempfer, generálny vedúci marketingového oddelenia v spoločnosti Panasonic Computer Product Solutions. „Toto riešenie už bolo úspešne medzinárodne overené v širokom rozsahu podnikových použitie od kontroly účinnosti klimatizačných jednotiek vo vlakových vozňoch až po sledovanie opotrebovania asfaltových ciest.

Kamery s termálnym zobrazovaním budú v priebehu roka 2018 k dispozícii aj v ďalších produktoch.

Značky: