Napriek rastu cena Bitcoinu stále ostáva po 10 tisíc dolárov.

Posledných niekoľko dní majú majitelia kryptomien dôvod na radosť. Po viac ako trojmesačnom neustálom páde začali kryptomeny opäť rásť vcelku pozvoľným tempom. Nie je tak nutné sa veľmi obávať veľkého pádu v najbližších dňoch.

Aktuálna hodnota celého trhu s kryptomenami je 359 miliárd dolárov, pričom ešte 8. januára tohto roka bola hodnota trhu rekordných 814 miliárd. Dominancia Bitcoinu však naďalej ostáva vysoká na hodnote 39,1%.

Väčšina kryptomien za posledných sedem dní išla hore tempom od jedného percenta až po 13%. Hodnoty nad 8% však dosiahlo iba niekoľko kryptomien vrátane Ripplu či Verge.

Za rastom z posledných dní je niekoľko dôvodov. Prvým významným faktorom je dôvera Georga Sorosa a Rockefellerovcov v svet kryptomien. Ešte pred niekoľkým mesiacmi bol Soros a Rockerfellerovci významnými odporcami kryptomien, no teraz prehodnotili svoj názor a investovali do kryptomien niekoľko miliárd. Soros ako hlavný dôvod uvádza, že kryptomeny môžu pomôcť v rozvoji demokracie v krajinách, kde sú diktátori a peniaze tak nemôžu prúdiť štandardným spôsobom.

Dôveru v kryptomeny vyvolala aj spolupráca medzi spoločnosťami Apple a Ripple. Pred pár dňami tiež vznikla spolupráca medzi spoločnosťou Pornhub a kryptomenou Verge.

Všetky uvedené ceny a hodnoty boli aktuálne v čase písania článku podľa stránky coinmarketcap.com.

Zdroj: vlastný, NewsBTC, CryptoDaily