Xiaomi ide rovnakou cestou, akou sa pred pár rokmi vydal napríklad aj Huawei.

Predstavuje totiž novú podznačku Poco. Týmto krokom si chce upevniť svoje postavenie nad niektorými špecifickými trhmi, akým je napríklad India.

Zariadenie sa predčasne na verejnosti ukázalo v Európe pod názvom Pocophone F1, pričom práve dnes na oficiálnej akcii v Indii dostalo pre tento trh definitívne a správne označenie Poco F1. Pritom jeho myšlienka je jasne daná – má dodávať vysoký výkon na rovnakej úrovni ako väčšina špičkových zariadení na trhu, ibaže za zlomok ceny.

Nový Master of Speed, s podporou Xiaomi, má zálusk aj na zosadenie “ZabijakaOnePlus 6. Tomu nasvedčuje aj údajne vyššie skóre v Antutu benchmarku.

Neuveriteľný konštantný výkon je zabezpečovaný pomocou procesora Snapdragon 845 od spoločnosti Qualcommu, ako aj vlastnej technológie LiquidCool, ktorá dokáže rozptyľovať teplo o 300 % rýchlejšie, než konkurenčné vlajkové lode.

Na dostatok energie sa môže počas dňa takisto Poco F1 spoľahnúť a to vďaka 4000 mAh batérii s technológiou QuickCharge 3.0. Poco F1 svojim spôsobom nehľadí na dnešné trendy a unibody konštrukcia smartfónu vsádza na polykarbonát. Táto voľba umožňuje aj stlačenie ceny na úplné minimum.

Čoskoro sa dokonca predstaví aj odolnejšia verzia s Kevlar Aramid Fiber. Tá by mala dostať odolnosť zariadenia na úplne novú úroveň. Poco F1 Armored Edition by sa tak mal vo výsledku stať najprémiovejším smartfónom, aký kedy Xiaomi predstavilo. Displej „ef jednotky“ dostal FHD+ rozlíšenie s uhlopriečkou 6,18-palca a je vybavený výrezom a pomerne veľkou bradou v spodnej časti.

Poco F1 neočakávane podporuje všetky povinné AI fotografické funkcie. Na zadnej strane zariadenia nájdete duálny fotoaparát s 12 + 5 Mpx senzormi. Predný fotoaparát dostal rozlíšenie 20 Mpx.  Ďalšie zaujímavé špecifikácie zahŕňajú až 8 GB pamäte RAM a 256 GB vnútorného úložného priestoru, ako aj schopnosť odomknúť zariadenie pomocou tváre za pomoci infračerveného lúča. Na vylepšenie zvuku poslúži technológia Dirac HD Sound.

Najpodstatnejším lákadlom nového telefónu je cenovka, začínajúca v prepočte na úrovni 300 dolárov v 6 / 64 GB konfigurácii. Verzia s 8 GB RAM / 256 GB ROM má cenu nastavenú na približne 415 dolárov, zatiaľ čo super-premium Armored Edition sa dostane na úroveň 430 dolárov.

Celkovo nás Poco F1 prekvapil a potvrdil svoju pozíciu najlacnejšieho smartfónu na trhu so Snapdragonom 845. Na trh sa F1 dostane v troch farbách – Graphite Black, Steel Blue a Rosso Red od 29. augusta.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Recenzia Xiaomi Mi Notebook Air: Testovali sme notebook z Číny. Takýto je naozaj

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.