Nový smartfón s označením POCO M6 sa bude vyznačovať veľkou batériou a nízkou cenou.

Spoločnosť Xiaomi so svojimi sesterskými značkami už tento rok predstavila niekoľko zaujímavých smartfónov. Najväčší úspech pritom zvyčajne mávajú modely s nižšou cenou, ktoré sa predávajú azda najčastejšie. Spraviť ale dobrý lacný smartfón nie je vôbec jednoduché, no Xiaomi, Redmi a POCO sú v tejto oblasti skutočným majstrom. Do svojho portfólia tak pridajú už o pár dní novinku, ktorá zaujme atraktívnym pomerom cena/výbava.

Nový model bude spadať pod značku POCO, ktorá len nedávno odprezentovala modely zo série POCO F6. Tie boli predstavené 23. mája v Dubaji, no už teraz vieme o ďalšom smartfóne, ktorý na trh príde budúci týždeň. Jeho označenie bude POCO M6 a pôjde o 4G smartfón s nízkou cenou.

POCO M6 ako lacný telefón s veľkou batériou

Značka POCO po predstavení výkonnejších modelov zo série F6 na seba nedalo dlho čakať. Už 11. júna sa totiž predstaví nový model s označením POCO M6. Tento smartfón má byť novým zástupcom lacných telefónov, pričom podobať sa bude zrejme na nedávno predstavený Redmi 13. V základe ponúkne čipset MediaTek Helio G91 Ultra. V rámci pamäťových konfigurácií ponúkne 6 a 8 GB RAM v kombinácii so 128 a 256 GB interným úložiskom.

POCO M6 má vo výbave ponúknuť 108 Mpx hlavný snímač fotoaparátu, informácie o ďalších parametroch fotoaparátu zatiaľ nie sú dostupné. Okrem toho má však model vsadiť aj na veľkú 5030 mAh batériu, ktorá sa bude dať nabíjať maximálne pri 33 W. Displej má mať veľkosť 6,79″ a pôjde o 90 Hz IPS LCD s FHD+ rozlíšením.

Zaujímavá bude najmä cena telefónu. POCO M6 bude v nižšej pamäťovej konfigurácii so 6 GB RAM a 128 GB úložiskom dostupný už za 129 amerických dolárov. Verzia s 8 GB RAM a 256 GB úložiskom bude stáť 149 amerických dolárov. Tento smartfón má byť dostupný globálne, takže sa očakáva, že sa objaví aj na európskom trhu.

Zdroj: xiaomiadictos.com, X (@POCOGlobal)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.