Telefón vám bude fungovať aj naďalej, nebude však dostávať bezpečnostné aktualizácie.

Smutný príbeh menom Windows Phone sa postupne blíži ku koncu. Microsoft nezachránil ani Windows 10 a jeho mobilná verzia sa tento rok dočká konca podpory. V praxi to znamená, že smartfón s touto mobilnou platformou vám bude fungovať aj naďalej, avšak Microsoft už nebude vyvíjať bezpečnostné aktualizácie a neposkytne ani ďalšiu softvérovú či inú podporu.

Pokiaľ používate Windows 10 Mobile vo verzii 1709, preň bude k dispozícii podpora do 10. decembra 2019. V prípade staršej verzie 1703 bude podpora ukončená k 11. júnu 2019. Po týchto termínoch bude ešte fungovať zálohovanie nastavení po dobu 3 mesiacov, resp. vybraných služieb po dobu 12 mesiacov.

Samotný Microsoft odporúča, aby ste prešli na smartfón so systémom Android či iPhone. V prípade, že používate počítač s operačným systémom Windows 10, odporúčame kombináciu smartfónu s Androidom a aplikácie Microsoft Launcher. Získate tak najlepšie riešenie na zdieľanie dát medzi smartfónom a počítačom a používanie Microsoft služieb aj na telefóne.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Októbrová aktualizácia pre Windows 10: Prepojte svoj telefón s počítačom

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit