Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v súvislosti so záverom letných prázdnin a začiatkom školského roka aj tento rok tradične vypraví posilové vlaky po celom Slovensku. Viac vlakov bude jazdiť od stredy 28. augusta do pondelka 2. septembra 2024.

„Príchodom nového školského roka pridávame 33 vlakov, z toho 12 expresných a 21 rýchlikov v rámci Slovenska, čím chceme nielen podporiť mobilitu žiakov a študentov, ale aj posilniť trend, kde čoraz viac mladých ľudí uprednostňuje železničnú dopravu ako ekologicky udržateľný spôsob prepravy počas prázdnin i školského roka,” povedal hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko, Dominik Drevický.

Posilové vlaky pôjdu na linkách:

  • Bratislava – Košice/Prešov/Humenné a späť: expresy TATRAN, ŠARIŠAN
  • Bratislava – Žilina: rýchliky POVAŽAN
  • Bratislava – Poprad-Tatry a späť: expresy TATRAN
  • Bratislava – Vrútky a späť: expresy TATRAN
  • Bratislava – Zvolen/Banská Bystrica a späť: rýchliky URPÍN
  • Bratislava – Prievidza a späť: rýchliky BOJNICE
  • Žilina – Košice: rýchliky TATRAN

Kompletný zoznam posilových spojení nájdete na webe ZSSK.

Pravidelne posilené sú aj medzištátne rýchliky ZAKARPATIA z Košíc do Mukačeva a späť. Viac miesta na ešte pohodlnejšie cestovanie môžu cestujúci využiť až do nedele 15. septembra 2024.

Cestujúcej verejnosti zároveň odporúčame, aby využívala okrem pokladníc aj alternatívne predajné kanály ZSSK:

Vďaka širokému spektru možností na nákup cestovných dokladov sa cestujúci vyhnú čakaniam v radoch pri pokladniciach.

ZSSK s blížiacim sa novým školským rokom ponúka 100 % zľavu z cestovania pre všetkých žiakov základných a stredných škôl, študentov vysokých škôl, zahraničných žiakov a študentov študujúcich na Slovensku i žiakov a študentov študujúci v zahraničí.

Všetky podrobnosti k vybaveniu 100 % zľavy z cestovného pre žiakov a študentov študujúcich na Slovensku (vrátane zahraničných), ako aj študentov študujúcich v zahraničí nájdete na webe ZSSK alebo kontaktujte Kontaktné centrum ZSSK, kde vám s ochotou pomôžu.

Značky: