Streamovacia služba si chce chrániť svoje zisky, postupne skúša ďalšiu metódu.

Podľa webu BGR firma testuje funkciu na kontrolu zdieľania hesla. Priveľmi tým asi nezíska, viac by sa to dalo považovať za ochrannú funkciu pre používateľov. O čo vlastne ide?

Služba sa snaží ochrániť svoje zisky aj tým, akým spôsobom sa používa. Teda nielen kontrolou praktík vytvárania fiktívnej rodiny používateľmi, ktorí v skutočnosti nežijú v jednom zväzku (lokalita nie je tak úplne vyžadovaná, ale aj tento parameter má svoje špecifické pravidlá). Teraz zobrazuje upozornenia používateľom, ktorí používajú jeden účet a pravdepodobne spadli cez sieťovú analýzu kontroly hesla a zrejme lokality. Toto sa nemusí diať rodinný účtom ale iba samostatným. Predplatíte službu na seba a následne zdieľate prihlasovacie údaje s ďalšími používateľmi.

netflix verificationZdroj: @DOP3Sweet

Rozpoznanie, že nejde o vás a váš mobil alebo ďalší počítač, prebieha pravdepodobne na pozadí. Na uvedenom webe sa uvádza, že Netflix zobrazuje hlásenia o tejto praktike a zároveň žiada používateľa o verifikáciu kódom, ktorý mu pošle. Niečo, ako dvojfaktorová autentifikácia za behu. Tento „trik“ môže fungovať na ukradnuté účty alebo zabudnuté a u osôb, ktorý kód neposkytnete. Ďalšiemu používateľovi však ľahko poskytnete kód, ktorý vám prišiel hoci aj ako SMS na mobil. Nadiktujete mu alebo pošlete a on ho vpíšte do verifikačného procesu streamovacej služby.

Uvidíme, ako sa bude ochrana služby vyvíjať. Vždy treba počítať s tým, že tak ako u fyzických nosičov nebolo vždy možné zabrániť kopírovaniu, tak ani pri streamovacích službách nebude jednoduché urobiť niečo ako 100 % korektnú odoberateľnosť obsahu.

Zdroj: BGR.com

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.