Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Poisťovňa predstavuje možnosť pripoistenia spoluúčasti na požičanej veci v zahraničí, a to konkrétne dopravného prostriedku. Rozširuje tým ponuku krátkodobého cestovného poistenia a umožňuje klientovi pokryť časť nákladov, ktoré by mu požičovňa mohla účtovať v prípade poškodenia prenajatého dopravného prostriedku.
  •  
  • Pripoistenie kryje všetky osoby na poistnej zmluve a to až do výšky 1000 eur. Využiť ho môžu pri cestovaní po Európe či celom svete.
  • Nové pripoistenie kryje finančnú stratu v prípade poškodenia požičaného auta, bicykla, motocykla, karavanu a ďalších vecí.

Trh s cestovným poistením sa pravidelne mení a trendy smerujú k odvážnym či nezávislým spôsobom cestovania. Stále viac turistov sa rozhoduje pre individuálne cestovanie a prenájom dopravných prostriedkov, čo im umožňuje väčšiu flexibilitu. Avšak v prípade nečakaných udalostí, kedy môže dôjsť k poškodeniu požičaných vecí, sa náklady na opravu môžu vyšplhať do stoviek až tisícky eur. Pri zapožičaní dopravného prostriedku by mali turisti v takomto prípade myslieť aj na možnú spoluúčasť. Je preto dôležité, aby si zvolili kvalitné cestovné poistenie, ktoré ich bude chrániť aj pred takou nepredvídanou finančnou záťažou.

Poisťovňa Generali preto predstavuje možnosť pripoistenia spoluúčasti na požičanej veci. „Touto novinkou sme sa rozhodli rozšíriť a zlepšiť našu ponuku v krátkodobom cestovnom poistní a prispôsobiť ju aktuálnym potrebám a požiadavkám našich súčasných, ako aj budúcich klientov. Požičať si auto, skúter či elektorokobežku v zahraničí znie ako perfektný nápad pri objavovaní nových miest. Málokto si však uvedomí, že poškodenie požičaného dopravného prostriedku môže vyjsť draho, aj keď ho má požičovňa poistený vo svojej poisťovni. Poistenie prenajatého dopravného prostriedku obvykle obsahuje spoluúčasť, ktorú by ste museli uhradiť v prípad ak ho poškodíte. Táto suma môže byť aj vo výške stoviek či tisíc eur,“ hovorí Eva Štefančínová, produktová manažérka cestovného poistenia z poisťovne Generali.

NOVINKA KRYJE SPULUÚČASŤ ZA SPÔSOBENÚ ŠKODU NA RÔZNYCH POŽIČANÝCH DOPRAVNÝCH PROSTRIEDKOCH

Prenájom dopravného prostriedku počas pobytu v zahraničí preferujú Slováci čoraz viac. Kamenné požičovne, ale aj online platformy lákajú cestovateľov na množstvo atraktívnych mobilných prostriedkov, ktoré môžu využiť v rámci vlastnej prepravy. V tomto prípade záleží na preferenciách konkrétneho klienta, a preto zahrnula poisťovňa na zoznam zapožičaných vecí  rôzne dopravné prostriedky  vrátane prenajatia hausbótu. Pripoistenie kryje napríklad bicykel, elektrobicykel, elektrokolobežku, osobné motorové vozidlo, karavan, obytný príves, motocykel, plachetnica do dĺžky 20 metrov, vodný skúter alebo motorový čln do výkonu motora 300HP.

AKO TO FUNGUJE?

Pri uzatvorení krátkodobého cestovného poistenia má klient možnosť pripoistiť si spoluúčasť na požičanej veci. Toto pripoistenie je dôležité v prípade, že neúmyselne poškodí požičaný dopravný prostriedok ako napríklad auto, bicykel a pod. a požičovňa bude požadovať úhradu vopred dohodnutej spoluúčasti.

Napríklad, ak je dohodnutá spoluúčasť 500 € a klient poškodí požičané auto, pripoistenie mu zaplatí vzniknutú škodu. Maximálna suma krytia je až do limitu 1000 €. Dôležité je, aby bolo auto alebo motocykel prenajaté len od požičovne, ktorá s klientom riadne uzatvorí platnú dohodu resp. zmluvu o výpožičke. Zároveň je potrebné, aby mala požičovňa poistené všetky dopravné prostriedky priamo vo svojej poisťovni.

Toto pripoistenie je možné dojednať ku krátkodobému cestovnému poisteniu v Európe, ale aj vo svete a vzťahuje sa na všetky osoby uvedené v poistnej zmluve. Uzatvoriť si ho je možné rýchlo a jednoducho online formou prostredníctvom nášho webu, telefonicky na čísle 02/38 11 11 16 alebo osobne na ktorejkoľvek pobočke.

Ak sa pobyt v zahraničí neplánovane predĺži, krátkodobé cestovné poistenie je možné predĺžiť novou zmluvou, ktorá nadväzuje na pôvodnú. K tomu je možné znovu dojednať aj pripoistenie spoluúčasti na požičanej veci.

Značky: