Bežný prístup k zabezpečeniu dátových centier kládol dôraz na silnú ochranu perimetra a udržanie hrozieb mimo siete. Pokiaľ však dôjde k prelomeniu firewallu, nemajú firmy väčšinou metódy, ako útok zastaviť. V prípade nových typov hrozieb, ktoré sa dynamicky vyvíjajú a zahŕňajú pokročilé a koordinované útoky, je tak klasický model nedostačujúci.

Mikrosegmentácia, jedna z funkcií riešenia VMware NSX, zabraňuje šíreniu útokov a nebezpečného kódu priamo vnútri dátového centra, a zároveň poskytuje prevádzkovú flexibilitu virtualizácie sietí, ktorá je základom moderného softvérového definovaného dátového centra.

Kľúčové výhody mikrosegmentácie

VMware NSX je sieťová virtualizačná platforma, ktorej sa ako prvej na trhu podarilo prekonať ekonomické i prevádzkové prekážky a využiť mikrosegmentáciu na pokročilé zabezpečenie moderného dátového centra.

Mikrosegmentácia vytvorí interný systém firewallov, ktoré majú štruktúru podobnú včeliemu plástu, a umožňuje okamžite aplikovať nové pravidlá pre firewally priradené jednotlivým aplikáciám. Pokiaľ dôjde k napadnutiu jednej aplikácie, môžu firmy efektívne zachytiť a izolovať hrozby skôr, než sú napadnuté ďalšie.

Ku kľúčovým výhodám mikrosegmentácie v rámci riešenia VMware NSX patria predovšetkým:

  • Zabezpečenie sietí vnútri dátového centra – flexibilné bezpečnostné pravidlá spojené s virtuálnou sieťou, virtuálnym strojom, typom operačného systému a podobne.
  • Automatizované nasadenie – bezpečnostné pravidlá sú aplikované so spúšťaním virtuálneho stroja, presunuté pri jeho migrácii a odstránené pri zrušení virtuálneho stroja. Už nie je potrebné využívať zastarané firewallové pravidlá.
  • Integrácia s vedúcou sieťovou a bezpečnostnou infraštruktúrou – platforma NSX umožňuje integráciu s produktmi v rámci širokého ekosystému partnerov. Vďaka tomu je možné sa prispôsobiť neustále sa meniacim podmienkam v dátovom centre pre ešte vyššiu bezpečnosť. Navyše možno riešenie NSX prevádzkovať na súčasnej sieťovej infraštruktúre dátového centra.

NSX zvyšuje súčasné obchodné hodnoty a otvára cestu k budúcemu rastu

Platforma VMware NSX bola na trh uvedená v roku 2013. Za ten čas získala celý rad vylepšení a nových funkcionalít a dnes ju využívajú zákazníci na celom svete na transformáciu prevádzky sietí a bezpečnostnej infraštruktúry vo svojich dátových centrách.

Podniky, ktoré zavedú NSX, zisťujú, že sa toto riešenie rýchlo stáva kľúčovým faktorom úspechu ich IT a základným stavebným kameňom infraštruktúry ich dátových centier. Tisíce zákazníkov, ktorí využívajú riešenie NSX, dnes dokážu rýchlejšie reagovať na vývoj obchodných potrieb a poskytovať najcitlivejšie a najdôležitejšie aplikácie prostredníctvom rýchlych, flexibilných a bezpečných virtuálnych sietí. A to spôsobom, aký nie je možné v tradičných sieťach založených na hardvérových prvkoch dosiahnuť.

Tento vývoj v oblasti sietí a bezpečnosti umožnil zákazníkom NSX nielen dosiahnuť významné a okamžité prínosy, ale tiež odstránil časovo náročné a prácne úkony, ktoré značne vyťažovali ich organizačné zdroje. Získali tak väčšiu voľnosť pri rozhodovaní o strategických prioritách budúceho rozvoja podniku a plánovania využitia IT pre ich dosiahnutie.

Viac informácií o riešení VMware NSX nájdete na stránke: http://www.vmware.com/cz/products/nsx/

Značky: