Microsoft žalovala žena v Kalifornii.

Proces inovácie operačného systému Windows na verziu Windows 10 bol v niektorých fázach pomerne agresívny. Z voliteľnej aktualizácie sa neskôr stala odporúčaná aktualizácia a počas krátkej doby sa rok stará novinka od Microsoftu dokonca samovoľne inštalovala (bez akéhokoľvek potvrdenia zo strany používateľa) aj v prípade, že ste o „desiatku“ neprejavili záujem.

Táto situácia sa stala aj cestovnej agentke z Kalifornie – automatická inštalácia Windows 10 však zlyhala a návrat k predchádzajúcej verzii neprehol správne. Výsledkom bol počítač, ktorý často nereagoval a bol nestabilný. Teri Goldstein sa v rozhovore vyjadrila, že nikdy nepočula o systéme Windows 10 a nikto sa jej nespýtal, či chce inovovať.

Situáciu teda vyriešila svojsky a Microsoft zažalovala. Na súde uspela, Microsoft jej zaplatí kompenzáciu škody vo výške 10 tisíc dolárov.

Goldstein nie je jediná, komu automatická inštalácia Windows 10 vadí. Faktom je, že málokto kvôli tomu ťahá Microsoft na súd, ale negatívnych ohlasov nájdete na diskusných fórach množstvo.

Zdroj: The Guardian

Prečítajte si aj:

Update na Windows 10 po skončení bezplatnej lehoty

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit