Polaroid Now Gen. 2 je analógový instantný fotoaparát, ktorý sa dá jednoducho použiť na zábavu. Funguje tak, že pomocou tohto fotoaparátu fotku odfotíte a hneď aj priamo vytlačíte na špeciálny papier.

Hneď po odfotení záberu sa začne s procesom tlačeZdroj: TOUCHIT.sk
Hneď po odfotení záberu sa začne s procesom tlače

Preto existuje len jeden exemplár danej fotky. To dáva takémuto fotografovaniu punc exkluzivity a podčiarkuje to aj celkom nevšedné podanie farieb – typické pre Polaroid. Výtlačky sú skôr umelecké, dalo by sa povedať, že až nádherne nedokonalé. Sú prípady, keď vytlačené podanie farieb ani neočakávate a výtlačok tak okamžite púta pozornosť. Súčasťou dodávky s označením Starter Kit sú aj tri balíčky farebného filmu/papiera typu I.

Fotoaparát Polaroid Now Gen.2
Fotoaparát Polaroid Now Gen.2

Polaroid Now je vo všeobecnosti ikonický analógový instantný fotoaparát vybavený automatickým zaostrovaním, samospúšťou a aj dvojitou expozíciou. Všetko v klasickom dizajne a teraz vyrobené na 40 % z recyklovaných materiálov. Kompatibilný je s filmom Polaroid i-Type & 600 v pôvodnom formáte instantného filmu Polaroid. Fotoaparát má hmotnosť menej ako pol kilogramu.

Počítadlo zostávajúcich záberov a USB-C nabíjanieZdroj: TOUCHIT.sk
Počítadlo zostávajúcich záberov a USB-C nabíjanie

Konštrukcia umožňuje fotiť klasickým spôsobom, keď je fotograf za fotoaparátom a objekt sleduje cez hľadáčik. Druhý spôsob je držať fotoaparát v ruke a realizovať selfie. Obe možnosti sú pohodlné na použitie. V zadnej časti je ešte počítadlo zostávajúcich záberov.

Výber farebných vyhotovení Polaroid Now Gen 2
Výber farebných vyhotovení Polaroid Now Gen 2

Fotiť sa dá všade

Prekvapivo dobre fotí Polaroid Now pri nedostatku svetla, zabudovaný blesk budete potrebovať skutočne len výnimočne. Môžete tak fotiť na miestach a v čase, ktoré by ste možno na fotenie ani nepoužili. Využiť sa dá aj 9-sekundové odpočítavanie samospúšte. Pri automatickom zaostrovaní sa vyberajú dve zóny – 0,5 až 1,33 metra a 0,6 metra až nekonečno. Uhol záberu je 40°.

Takto vyzerajú výtlačky z tohto fotoaparátuZdroj: TOUCHIT.sk
Takto vyzerajú výtlačky z tohto fotoaparátu

Fotoaparát existuje v čisto čiernej farbe a túto verziu sme aj mali na test. Okrem toho je tu efektné biele vyhotovenie s čiernym, modrým alebo červeným zvýraznením.

Polaroid Now poháňa lithium-ion batéria, tá vydrží na plné nabitie na odfotenie a vytlačenie 15 záberov, čo je presne jeden balíček papiera. Nabíjanie sa realizuje pomocou portu USB-C.

Viac kreatívnych možností s Polaroid Now+ Gen2

Fotoaparát Polaroid Now+ Gen2 má ešte viac kreatívnych možností, ktoré sú orientované na vašu tvorivosť. Môžete s ním oveľa viac experimentovať a nie je to už len fotenie typu „namier a foť“. Aj tento fotoaparát je vyrobený zo 40 % recyklovaných materiálov a nabíja sa cez port USB-C.

Polaroid Now + gen2
Polaroid Now + gen2

Now+ Gen2 sa k mobilnej aplikácii Polaroid (pre iOS a Android) pripája cez Bluetooth. Je to cesta na využitie kreatívnych režimov. Sú to napríklad dvojitá expozícia, maľovanie svetlom a uzávierka Nosie. Využiť môžete aj ďalšie profesionálnejšie režimy ako je priorita clony, manuálny režim a režim statívu. Fotoaparát Now+ je teraz možné vďaka statívovému držiaku stabilne zamieriť na konkrétny objekt. Dobu uzávierky je možné v aplikácii nastaviť od 1/200 do 30 sek. Súčasťou dodávky sú aj kreatívne nadstavce na objektív.

Polaroid Now+ Gen2 je k dispozícii v troch farbách: čiernej, bielej a zelenej. Súčasťou balenia je aj remienok na zápästie a nabíjací kábel USB. Fotoaparát je kompatibilný s filmami i-Type a 600. Film sa predáva samostatne.

Celkovo je tento fotoaparát od Polaroidu vhodný napríklad na rôzne párty či zábavy, kde vznikajú nezabudnuteľné zážitky.

Zdroje: vlastné, Polaroid

Zapožičal: Focus Nordic

Ceny: Polaroid Now: základ za 109,99 eura, Polaroid Now+: 129,99 eura

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.