Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Lenovo™ dnes predstavila nové notebooky ThinkBook, úplne novú desktopovú značku a doplnkové príslušenstvo, ktoré sa hrdí prémiovými materiálmi, sofistikovaným a udržateľným dizajnom a inovatívnymi funkciami, ktoré uspokoja potreby novej generácie malých a stredných podnikov. Jedinečný nový ThinkBook™ Plus Gen 3 prináša vôbec prvý na trhu1 17,3-palcový ultraširoký primárny displej s pomerom strán 21:10 a inovatívnou 8-palcovou sekundárnou obrazovkou, ktorá dáva úplne nový význam multitaskingu a otvára nekonečné možnosti použitia.

Lenovo tiež s nadšením predstavuje úplne nové portfólio desktopov. ThinkCentre™ neo ponúka rastúcim firmám širší výber prispôsobiteľných vysoko výkonných pevných výpočtových riešení s pozoruhodným technologickým pokrokom v novej ére vzájomne prepojených hybridných pracovísk.

Okrem toho môže aktualizovaný ThinkBook 13x Gen 2 obsahovať voliteľnú nabíjaciu podložku ThinkBook Wireless Multi-Device Charging Mat, ktorá prináša bezdrôtové nabíjanie2 pre notebook cez Power by Contact a kompatibilné mobilné zariadenia cez Qi nabíjačku.3 ThinkBook 14 Gen 4+ i a nový ThinkBook 16 Gen 4+ i majú tenší dizajn, displeje s pomerom strán 16:10, väčšie sklenené touchpady, inteligentné senzory a inteligentnejšie funkcie. Všetky najnovšie počítače sú poháňané procesormi Intel® Core™ 12. generácie so systémom Windows 11. Na doplnenie portfólia Lenovo pridáva nové príslušenstvo vrátane praktického batohu a myší.

Produktivita na dvoch obrazovkách

Rozšírenie obrazovkovej výbavy na zvýšenie produktivity a efektivity si zvyčajne vyžaduje pripojenie druhého displeja, ktorý nebýva prenosný. ThinkBook Plus Gen 3 to mení predstavením prvého 17,3-palcového notebooku so vstavaným sekundárnym 8-palcovým plnofarebným LCD displejom. Produktívny multitasking sa stal novou normou, ale často si vyžaduje viacero zariadení a väčší pracovný priestor. Teraz s ThinkBook Plus Gen 3 sa tento pracovný priestor stáva mobilným. Ultra širokouhlý primárny displej s pomerom strán 21:10 už ponúka viac priestoru na využitie funkcie Windows 11 Snap, ale pridanie druhého dotykového displeja s integrovaným digitálnym perom predstavuje ďalšie nové produktívne scenáre:

  • Nástroje aplikácií4 sa môžu zobraziť na druhom displeji, aby hlavná obrazovka zostala voľná na tvorenie.
  • Pútavejšia spolupráca s konferenčnou komunikáciou na celú šírku, pridaním chatovacieho okna na druhom displeji5 alebo funkciou poznámkového bloku6 na zapisovanie poznámok počas online stretnutí.
  • Dá sa použiť ako kresliaca doska na úpravu či editovanie obrázkov.
  • Funkcia „vodopádu“ je veľmi užitočná pri úprave dokumentov, keď sa zobrazenie zdrojových stránok môže rozšíriť z hlavného na druhý displej.
  • „Magic Launcher“7 môže umiestniť často používané ikony aplikácií na druhý displej pre rýchly prístup.
  • Vďaka funkcii kalkulačky je navigácia v tabuľkách alebo finančných aplikáciách hračkou, skupinové spustenie možno dokonca nakonfigurovať tak, aby sa kalkulačka automaticky otvorila napríklad pri spustení tabuľky.
  • Zrkadlenie smartfónu8 na druhý displej zlepšuje multitasking a synergiu medzi zariadeniami.
ThinkBook Plus Gen 3

Z hľadiska technológií a dizajnu je ThinkBook Plus Gen 3 vysoko výkonný notebook. Vďaka procesorom Intel Core H-Series 12. generácie, pamäte až 32 GB LPDDR5 a úložisku 2 TB SSD má dostatok sily. ThinkBook Plus Gen 3 má aj:

  • 17,3-palcový primárny displej, ultra širokouhlý pomer strán 21:10 s rozlíšením 3072 x 1440 pri 120 Hz, jas až 400 nitov a 90 % pomer obrazovky k telu (STB) s podporou Dolby Vision® a certifikáciou Low Blue Light s TÜV Rheinland EyeSafe ®.
  • Druhý 8-palcový LCD dotykový sklenený displej s rozlíšením 800×1280, integrované digitálne pero.
  • Tlačidlo Smart Power s integrovanou čítačkou odtlačkov prstov.
  • Infračervená kamera FHD s fyzickou krytkou na zvýšenie súkromia.
  • Systém reproduktorov s Dolby Atmos® od Harman/Kardon.
  • Wi-Fi 6E pre rýchle a stabilné pripojenie.
  • Podsvietená klávesnica a sklenená podložka Click Pad.

ThinkCentre neo inšpiruje novú generáciu

ThinkCentre neo

Z hľadiska kontinuity podnikania boli pandémiou pravdepodobne najviac zasiahnuté malé a stredné podniky. Mnohí naďalej čelia výzvam, aby sa prispôsobili rýchlosti digitálnej transformácie a prijatiu hybridných pracovných modelov. Malé a stredné podniky budú musieť pre dlhodobú hodnotu prijať obchodné stratégie založené na digitálnych technológiách. Pevne veríme, že využitím inovatívnych technológií, zlepšením spolupráce a dosiahnutím vyššej efektivity udržateľnosťou budú malé a stredné podniky poháňať globálne oživenie. Lenovo počúva zákazníkov a analyzuje poznatky s cieľom vyvinúť základnú sadu produktov, ktoré pomôžu používateľom a firmám inteligentne sa transformovať.

Stolné počítače sú často vhodnejšie pre konkrétne pracovné úlohy alebo funkcie. Produktivita sa dá zlepšiť, najmä v náročných grafických aplikáciách alebo veľkých dátových súborov a výber z rôznorodej ponuky umožní pohodlné pracovné prostredie. Úvahy o nákladoch môžu urobiť z desktopov inteligentnejšiu investičnú voľbu s cenovo výhodnejším počiatočným vkladom a jednoduchšou údržbou a správou.

ThinkCentre neo ponúka štýlový a minimalistický dizajn pre súčasný vzhľad s novou terazzo farbou a povrchovou úpravou. Možnosti pripojenia a lepšie zážitky z online stretnutí umožňujú futuristickú spoluprácu. Technológia ThinkShield™ zvyšuje bezpečnosť a záväzky v oblasti udržateľnosti sú posilnené vôbec prvým využitím plastov, ktoré by inak skončili v oceánoch, v balení a ekologickom dizajne s použitím spotrebiteľského recyklovaného odpadu a surovín bez obsahu farieb. Dnes predstavujeme tri modely v rade neo, všetky poháňané procesormi Intel Core 12. generácie: ThinkCentre neo 70t, ThinkCentre 50s a ThinkCentre neo 30a 24.

  • ThinkCentre neo 70t je navrhnutý tak, aby vyhovoval potrebám vysokovýkonných tvorcov obsahu, vývojárov a každého, kto pracuje na komplikovaných úlohách. Obsahuje až 128 GB pamäte DDR5, grafiku NVIDIA® až do RTX™ 3060 Ti s certifikáciou NVIDIA Studio a úložisko 2 TB HDD / 1 TB SSD na vykonávanie viacerých úloh bez prerušenia. Posúvanie spolupráce na ďalšiu úroveň je jednoduchšie než kedykoľvek predtým s káblom Smart Cable, ktorý okamžite spája dve počítačové zariadenia, aby bežali súčasne na jednej obrazovke. Pomocou funkcie Smart Storage možno automaticky zálohovať dáta bezpečne a pristupovať k nim z viacerých zariadení.
  • ThinkCentre neo 50s je stolový počítač s malým rozmerom navrhnutý tak, aby poskytoval výkon a úsporu miesta v 7,4-litrovom prevedení. Certifikácia EPEAT Gold pre energetickú účinnosť a Intelligent Cooling Engine 5.0 zaisťujú optimálnu spotrebou energie. Ultra-Low Noise (ULN) s certifikáciou TÜV a obaly vyrobené z plastu viazaného na oceán, ako aj suroviny, ktoré sa nenatierajú, sľubujú tichý výkon a šetrnosť k životnému prostrediu.
  • ThinkCentre neo 30a 24 je kolaboratívny all-in-one (AIO) desktop s 23,8-palcovým FHD 16:9 WVA (Wide Viewing Angle) displejom, zvukom od Harman® a výsuvnou webovou kamerou. Neo 30a 24, zameraný na poskytovanie vysoko produktívneho AIO a inteligentnejšieho konferenčného zážitku, obsahuje AI Meeting Manager, ktorý ponúka prekladač v reálnom čase, prevod hlasu na text, titulky, editor poznámok zo schôdze a hlasovú interakciu s Amazon® Alexa®9 pre futuristickú spoluprácu. Lenovo Smart Appearance vylepšuje črty tváre a rozmazáva pozadie pre videokonferencie na profesionálnej úrovni.

Nové dizajny, lepšie zážitky

ThinkBook bol vždy navrhnutý s ohľadom na koncového používateľa. Najnovšie notebooky so živými displejmi s vysokou obnovovacou frekvenciou a vysokým pomerom obrazovky k telu, tenkým telom a inteligentnejšími funkciami, nie sú výnimkou.

Vďaka spolupráci s Intelom je ThinkBook 13x Gen 2 veľmi tenkým (12,9 mm) a ľahkým (1,21 kg) prémiovým notebookom s hliníkovým dizajnom, ktorý splní požiadavky Intel Evo prostredníctvom hardvérových špecifikácií Intelu a kľúčových cieľov v oblasti odozvy, okamžitého prebudenia, výdrži batérie, rýchleho nabíjania a inteligentnej spolupráce. ThinkBook 13x Gen 2 je vybavený najnovšími procesormi Intel Core U-Series 12. generácie, navrhnutými pre vysoko mobilných profesionálov. Disponuje jasným 13,3-palcovým 16:10 displejom s certifikátom EyeSafe s pomerom STB väčším ako >91 %, klávesnicou od okraja po okraj a voliteľným dotykovým displejom. Veľká 56Wh batéria a senzory okolitého svetla na správu energetickej účinnosti displeja zaručujú, že obavy o energiu nie sú na programe dňa. Jedinečná nabíjacia podložka ThinkBook Wireless Multi-Device Charging Mat je voliteľná a dokáže poskytnúť 65W bezdrôtové nabíjanie notebooku2 cez Power by Contact a integrovaná Qi nabíjačka dokáže nabiť kompatibilné mobilné zariadenie až 10W3.

ThinkBook 14 and 16 Gen 4+ i ponúkajú vysoko flexibilné možnosti konfigurácie, od bežných potrieb  až po vysokovýkonné modely. Oproti predchádzajúcej generácii majú tenší dizajn a prechádzajú na pomer strán 16:10 s väčšou zobrazovacou plochou. Možnosti zobrazenia zahŕňajú 14-palcový panel s rozlíšením 2880×1800 a 90 Hz obnovovacou frekvenciou a 16-palcový panel s rozlíšením 2560×1600 a 120 Hz frekvenciou s hardvérovou kalibráciou farieb a oba môžu byť poháňané voliteľnou grafikou NVIDIA RTX. Väčší touchpad so skleneným povrchom prispieva k interaktívnemu zážitku a systém reproduktorov Dolby Atmos poskytuje pohlcujúci zvuk pre hovory a zábavu. Voliteľné inteligentné funkcie založené na senzoroch sú zamerané na bezpečnosť a spoluprácu:

  • Senzor okolitého svetla spravuje energetickú účinnosť displeja a automaticky upravuje jas podľa svetelných podmienok.
  • Senzor Time of Flight (ToF) pracuje v koordinácii s FHD infračervenou webovou kamerou a zisťuje prítomnosť používateľa, umožňuje bezdotykové prihlásenie cez Windows Hello, uzamknutie pri odchode a dokonca aj automatické nastavenie jasu obrazovky a podsvietenia klávesnice.

Dnes bol predstavený aj výber príslušenstva navrhnutého na uľahčenie prechodov medzi pracovnými prostrediami. Batoh ThinkBook Plus Gen 3 Sling je pevný a štýlový, s materiálmi odolnými voči poveternostným vplyvom, pohodlným polstrovaním a nastaviteľným ramenným popruhom pre extra pohodlie, obsahuje vrecká na zips a skryté vrecká na uloženie cenností. S nástupom hybridnej práce sa ľahko použiteľné vstupné zariadenia stali pre mnohých nepostrádateľnými. Nabíjateľná mobilná myš ThinkBook a nabíjateľná výkonná myš ThinkBook ponúkajú prémiový a konzistentný dizajn s duálnym pripojením Bluetooth umožňujúcim párovanie s dvoma rôznymi zariadeniami, nabíjanie cez USB-C a nastaviteľné DPI až do 2400.

Servis pre hybridnú pracovnú silu

Malé a stredné podniky čelia množstvu výziev, ktoré musia riešiť, aby zabezpečili, že ich zamestnanci budú mať to, čo potrebujú, aby boli produktívni, najmä v prípade distribuovanej pracovnej sily. Mnohé tieto podniky nemajú ten luxus, že môžu využívať špecializované IT zdroje a potrebujú podporu, pokiaľ ide o inštaláciu nových zariadení a migráciu údajov z existujúceho hardvéru. Ide o časovo náročnú činnosť, ktorá môže viesť k zvýšeniu počtu volaní  na podporu po nasadení, ak sa vykoná nesprávne.

Easy Install je služba nasadenia, špeciálne navrhnutá pre malé a stredné podniky, pričom spoločnosť Lenovo bude poskytovať služby inštalácie novej technológie na diaľku a na mieste. Spoločnosti môžu využiť službu Lenovo, aby si mohli byť isté, že hardvér, príslušenstvo a softvér ich zamestnancov boli správne nainštalované a nakonfigurované, vyladené a otestované, čo zvyšuje produktivitu a spríjemňuje prácu zamestnancom. Služby jednoduchej inštalácie budú zákazníkom dostupné prostredníctvom preferovaného spôsobu nákupu, t. j. priamo v spoločnosti Lenovo a u jej partnerov. Lenovo Easy Install ponúka podnikom jednoduchý a nákladovo efektívny spôsob nasadenia nových zariadení, aby mohli sústrediť svoj čas, energiu a zdroje IT na kritické obchodné priority.

Citát:

„Nové produkty, riešenia a služby navrhnuté pre zamestnancov SMB vydláždia cestu plynulejšiemu a flexibilnejšiemu pracovnému prostrediu. Poskytovanie jedinečných inovatívnych produktov, ako sú ThinkBook Plus Gen 3 a ThinkCentre neo, bude zohrávať kľúčovú úlohu pri vytváraní nových spôsobov práce, vytváraní efektívnosti a nových príležitostí a pomáhať malým a stredným podnikom dosiahnuť globálne oživenie,“ Eric Yu, senior viceprezident, Worldwide Small and Medium Business Segment, Lenovo.

ThinkBook Plus Gen 3
VýkonProcesorAž 12th Gen Intel® Core™ Procesory
OSWindows 11
PamäťAž 32GB LPDDR5
ÚložiskoAž 1TB PCIe Gen 4 SSD
GrafikaIntel® Iris® Xe Graphics
Displej17.3 pacov IPS 21:10, 3072×1440, 120Hz, TUV EyeSafe 8-inch LCD dotykový displej (800×1280) s podporou pera
AudioReproduktorový systém Dolby Atmos s reproduktormi Harman/Kardon a duálnymi mikrofónmi
KameraFHD 1080p Infračervená kamera s uzávierkou
Batéria69Whr
BezpečnosťČipTPM 2.0
FyzickyZapínacia čítačka odtlačkov prstov
KonektivitaPorty1 x HDMI
1 x USB-C
1 x Intel Thunderbolt 4
2 x USB-A
1 x 3.5mm audio jack
BezdrôtovosťWLAN Intel Wi-Fi 6E 802.11 AX (2×2)
Bluetooth® 5.1
DizajnRozmery (W x D x H)410.0 x 228.7 x 17.9mm 16.14 x 9.00 x 0.70in
Hmotnosť<2kg <4.40lbs
 ThinkBook 13x Gen 2ThinkBook 14 Gen 4+ThinkBook 16 Gen 4 +
VýkonProcesorAž 12th Gen Intel® Core™ Procesory
OSWindows 11
PamäžAž 32GB LPDDR5
ÚložiskoAž 2TB Gen 4 PCIe SSD (Duálny slot SSD na TB 14 a 16)
Možnosti grafikyIntel® Iris® Xe GraphicsIntegrovaná grafika Intel Voliteľná NVIDIA GeForce RTX 2050
Displej13,3-palcový úzky rám, až do WQXGA, 400 nitov, dotyková možnosť a Dolby Vision, nízke modré svetlo14-palcový úzky rám, až 2,8 kB, 400 nitov, 90 Hz, slabé modré svetlo16-palcový úzky rám, až 2,5 kB, 350 nitov, 120 Hz, slabé modré svetlo
AudioDolby Atmos s Harman/Kardon reproduktormiDolby Atmos audio
KameraUp to FHD+IR kamera s uzávierkou
Batéria56Whr62Whr alebo 46.5Whr na vzbraných modeloch71Whr alebo 57Whr na vybraných modeloch
BezpečnosťČipTPM 2.0
FyzickyPower-on Fingerprint Reader Camera Shutter
KonektivitaPorty2 x Thunderbolt 42 x Thunderbolt 4
 1 x USB-C 3.2 Gen 2; 2 x USB-A 3.2; 1 x USB 2.0 (skritý); 1 x HDMI 2.0b; SD Card Reader; RJ45
1 x 3.5mm audio jack
BezdrôtovosťAž WLAN Wi-Fi 6E 802.11 AX (2×2)
Bluetooth® 5.0
DizajnRozmery (W x D x H)298 x 209 x 12.9mm 11.73 x 8.22 x 0.50in313 x 225 x 15.9mm 12.32 x 8.85 x 0.63in357 x 252 x 16.5mm
14.05 x 9.92 x 0.65in
Hmotnosť1.21kg 2.67lbs1.43kg 3.15lbs1.82kg
4.01lbs
 ThinkCentre neo 70tThinkCentre neo 50sThinkCentre neo 30a 24
VýkonProcesorAž 12th Gen Intel® Core™ Procesory
OSWindows 11
PamäťAž 128GB DDR5Až 64GB DDR4Až 16GB DDR4
ÚložiskoAž 2 x 2TB SATA Až 2 x 1TB PCIe SSDAž 1 x 2TB SATA or 1 x 1TB PCIe SSDAž 1 x 1TB SATA or 1 x 1TB PCIe SSD
Možnosti grafikyGrafika Intel® Iris® Xe Voliteľne až po NVIDIA GeForce RTX 3060 TiIntel® Iris® Xe Graphics  Integrovaná grafika Intel UMA
Displej 23.8 palcov FHD, 250nits
Audio 2 x 3W reproduktory, audio od Harman
Kamera Až HD+IR kamera
Nabíjanie750W 92% PSU180W or 260W PSU90W
BezpečnosťČipTPM 2.0
FyzickyKensington Lock; Smart Cable Lock; Chassis IntrusionSmart Cable
KonektivitaPortyDetailné informácie nájdete v technických špecifikáciách produktu
BezdrôtovosťAž WLAN Wi-Fi 6
Bluetooth® 5.0
DizajnRozmery (W x D x H)170 x 297.85 x 376mm 6.69 x 11.72 x 14.0in100 x 308 x 274.8mm 3.93 x 12.13 x 10.81inSo stojanom na monitor 434 x 185 x 541mm
17.09 x 7.28 x 21.29in
Hmotnosť6.5kg 14.33lbs4.5kg 9.9lbs10.74kg
23.67lbs

Ceny a dostupnosť:

ThinkBook Plus Gen 3 bude dostupný v lete 2022 s očakávanou počiatočnou cenou 1679 Eur s Dph.
ThinkBook 13x Gen 2 bude dostupný v lete 2022 s očakávanou počiatočnou cenou 1319 Eur s Dph.
Bezdrôtová nabíjacia podložka ThinkBook pre viacero zariadení bude k dispozícii v lete 2022 s očakávanou počiatočnou cenou 240 Eur s Dph.
ThinkBook 14 Gen 4+ i bude dostupný v lete 2022 s očakávanou počiatočnou cenou 1007 Eur s Dph.
ThinkBook 16 Gen 4+ i bude dostupný v lete 2022 s očakávanou počiatočnou cenou 1031 Eur s Dph.
ThinkCentre neo 70t bude dostupný v prvom kvartáli 2022.
ThinkCentre neo 50s bude k dispozícii v prvom kvartáli 2022 s očakávanou počiatočnou cenou 959 Eur s Dph.
ThinkCentre neo 30a 24 bude k dispozícii v prvom kvartáli 2022 s očakávanou cenou 1 283 Eur s Dph.
Batoh ThinkBook Plus Gen 3 Sling Backpack bude dostupný v lete 2022 s očakávanou počiatočnou cenou 84 Eur s Dph.
Bezdrôtová mobilná myš ThinkBook bude k dispozícii v lete 2022 s očakávanou počiatočnou cenou 48 Eur s Dph.
Myš ThinkBook Wireless Performance Mouse bude k dispozícii v lete 2022 s očakávanou počiatočnou cenou 48 Eur s Dph.
Očakáva sa, že Easy Install bude spočiatku dostupný v USA v januári 2022 od 68 USD za jednotku za vzdialenú službu a 135 USD za službu na mieste. Od februára 2022 sa rozšíri na ďalšie trhy.

Pre viac informácií, navštívte https://news.lenovo.com/press-kits/ces-2022/.

Značky: