Štandardný model série Note20 pravdepodobne neoslní výbavou tak ako Note20 Ultra.

Podľa najnovších obrázkov je možné, že tento smartfón príde s viacerými kompromismi. Note20 bude mať taktiež dve verzie 4G aj 5G, pričom prvá z nich bude vždy o niečo lacnejšia. Bez ohľadu na podporu sietí, tento smartfón dostane 6,7-palcový Super AMOLED displej s rozlíšením 1080 × 2400 pixelov a štandardnou obnovovacou frekvenciou 60 Hz, čo je tak trochu sklamaním.

Samsung Galaxy Note20

Samsung Galaxy Note20, Zdroj: WinFuture

Najviac zarážajúci je fakt, že smartfón by mal mať zadnú stenu plastovú. Na druhej strane sa otvára priestor na špekulácie, že Samsung môže tento model uviesť ako podstatne dostupnejšiu alternatívu k modelu Ultra. Pod displejom by sme mali okrem toho stále nájsť ultrazvukovú čítačku odtlačkov prstov zo série Galaxy S20.

Note20 bude poháňaný čipom Exynos 990, ktorý je aj súčasťou rodiny Galaxy S20. Note20 dostane do vienka 8 GB pamäte RAM a 256 GB vnútornej pamäte, ktorú nebude možné rozšíriť. Rovnako môžeme zabudnúť aj na 3,5 mm jack.

Samsung Galaxy Note20

Samsung Galaxy Note20, Zdroj: WinFuture

Hlavný fotoaparát príde s rozlíšením 12 Mpx (f/1.8). Pripojí sa k nemu ultraširokouhlý objektív. K dispozícii bude tiež fotoaparát s 3× priblížením so 64 Mpx snímačom (f/2.0). Dostupné bude aj 30× hybridné priblíženie, ako aj nahrávanie v rozlíšení 8K. V diere displeja sa bude nachádzať 10 Mpx (f/2.2) selfie fotoaparát. Vraj sa nezabudlo ani na podporu bezdrôtového a reverzného nabíjania, čo je v rozpore s platovou zadnou stenou. Uvidíme, čo sa z tejto výbavy nakoniec potvrdí.

Zariadenie bude mať podľa očakávania zvýšenú odolnosť podľa IP68. Poteší aj podpora pre Dual SIM a eSIM, ako aj 4 300 mAh batéria s podporou rýchleho nabíjania, pomocou ktorého bude možné zariadenie nabiť z 0 na 50% už za 30 minút. 

Note20 bude optimalizovaný aj na použitie cloudových služieb Microsoft Project xCloud a Xbox Game Pass. Obe spoločnosti budú tiež spolupracovať aj v oblasti kancelárskych aplikácií a bezdrôtovej siete DeX.

Nie je prekvapením, že Note20 pobeží na Androide 10 s nadstavbou One UI 2.x. Model bude oficiálne predstavený ako prvý na online podujatí 5. augusta. Do Európy príde vo farbách Mystic Bronze, Mystic Grey a Mystic Green. Detaily o cenách neboli zatiaľ zverejnené, no vzhľadom na kompromisy vo výbave dúfame, že budú prijateľné.

Zdroj: WinFuture

Prečítajte si aj:

Na svete je skladací telefón Galaxy Z Flip s podporou 5G

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.