Spoločnosť Samsung pridáva k svojmu najnovšiemu skladaciemu zariadeniu špičkový výkon a konektivitu technológie 5G.

Samsung predstavil Galaxy Z Flip 5G, zariadenie kombinujúce šikovný smartfón s bleskovou rýchlosťou technológie 5G, ktorá prináša nové zážitky pri používaní mobilných zariadení. Hlavným vylepšením je podpora 5G. Odporúčaná cena Galaxy Z Flip 5G je 1549 eur a bude dostupný v šedej Mystic Grey a bronzovej Mystic Bronz farbe. Dostupnosť na slovenskom trhu zatiaľ nebola ohlásená. 

Výkonnejšia nová generácia

Galaxy Z Flip priniesol štýlový a kompaktný dizajn. Galaxy Z Flip 5G teraz pridáva do ohybných zariadení veľkosti dlane vysoké rýchlosti technológie 5G, takže môžete oveľa ľahšie zostať v kontakte s fanúšikmi, priateľmi a rodinou. To samozrejme v prípade, ak ste pripojení na sieť 5G, čo je zatiaľ na Slovensku nemožné až na jednu malú výnimku v okolí Banskej Bystrice.

Galaxy Z Flip 5G je prvým zariadením série Samsung Galaxy, ktoré je vybavené procesorom Qualcomm Snapdragon 865 Plus 5G. Táto nová platforma maximalizuje prínos 5G vďaka zvýšenému výkonu, ktorý umožňuje rýchlejšie a efektívnejšie spracovanie dát vďaka vylepšenému vykresľovaniu grafiky.

Vylepšený dizajn a štýl

Galaxy Z Flip 5G ponúka rýchlosť 5G bez zvýšenia veľkosti. Samsung pridal komponenty potrebné na podporu konektivity 5G pri zachovaní elegantného a netradičného tvaru Galaxy Z Flip. Galaxy Z Flip 5G je dodávaný v dvoch nových farbách. Všetko je zakryté sklom s jemne matným povrchom, ktorý je na dotyk mäkký a zároveň minimalizuje zachytávanie odtlačkov prstov.

Vylepšené možnosti skladania

Odvtedy čo Samsung priebežne aktualizoval používateľské prostredie tak, aby sa dal ľahšie zachytávať, zobrazovať, komunikovať a zdieľať obsah s priateľmi a blízkymi. Toto rozhranie je k dispozícii pre Galaxy Z Flip a tiež Z Flip 5G.

  • Režim Flex – Jednoduché súčasné prehliadanie a ovládanie obsahu pomocou prispôsobeného používateľského rozhrania Galaxy Z Flip, ktoré využíva jeho jschopnosť naklápania vpred. Keď prístroj voľne stojí, displej sa automaticky rozdelí na dve 4-palcové obrazovky, takže si môžete prezerať obsah v hornej polovici prístroja a ovládať ho v dolnej polovici.
    • YouTube v režime Flex – Vďaka režimu Flex môžete sledovať svoj obľúbený kanál na YouTube bez použitia rúk. Počas streamovania obsahu v hornej polovici zariadenia môžete v jeho dolnej polovici zároveň prechádzať stránky, čítať popisy a komentáre. Navyše si môžete s Galaxy Z Flip 5G užiť štyri mesiace služby YouTube Premium.
    • Vylepšené možnosti fotografovania a natáčania v režime Flex – S Galaxy Z Flip je teraz ešte jednoduchšie robiť snímky z vyšších alebo nižších uhlov. Či už chcete nahrávať videozáznamy zospodu alebo vytvárať pestré fotografie jedla zhora, v režime Flex jednoducho prepnete dvojitým kliknutím okno náhľadu kamery z hornej na dolnú polovicu displeja.
  • Multitasking – Zvládajte ľahko viac úloh naraz v režime Multi-Active Window pomocou lišty Multi-Window Tray pre pretiahnutie aplikácií, ktoré chcete používať.
    • App Pair – Pomocou funkcie párovania aplikácií na lište Multi-Window Tray môžete ľahko spúšťať a používať dve aplikácie naraz, takže keď budete chcieť napríklad zdieľať fotografie s priateľom, spustí sa súčasne aplikácia pre prehliadanie fotografií a komunikáciu.
    • Multi-window Tray – Táto lišta je teraz integrovaná do bočného panelu pre pohodlnejšie používanie a umožňuje prístup k viac aplikáciám.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.