Koľko ľudí, toľko chutí. 

Pravdepodobne týmto heslom sa riadi aj spoločnosť Google, ktorá v aplikácii YouTube umožní dookola prehrávať jednotlivé kapitoly videí (pokiaľ ich video podporuje). Na tom by nebolo nič zlé, pokiaľ by takéto videá aj ich tvorcovia zverejňovali vo väčšej miere. Dokonca sa zdá, že trend je opačný.

Je to už viac ako rok, čo YouTube sprístupnil funkciu prehrávania videí v slučke. Najnovšie správy z portálu AndroidPolice prezrádzajú, že táto funkcia sa rozširuje aj do jednotlivých kapitol videí. Vďaka novinke je tak možné prehrávať iba vybranú časť videa stále dookola, k čomu slúži vyhradené tlačidlo opakovania v ponuke kapitol.

Možnosti sekcie „kapitoly“ nie sú príliš bohaté, čiže každá novinka je v nich vítaná. Vieme aj, že od prvého testovania ubehlo niekoľko mesiacov, keďže Google možnosť prehrávanie kapitol v slučke začal testovať ešte v januári tohto roka.

YouTube Loop kapitolyZdroj: AndroidPolice

Novinka sa už začala objavovať v zariadeniach viacerých používateľov, čiže sa zdá, že ide o nasadenie zo strany servera. To znamená, že aplikáciu ani nemusíte aktualizovať na najnovšiu verziu, a funkcia sa vám môže čoskoro sprístupniť aj vo vašom zariadení. Pokiaľ však chcete funkciu aktivovať, musíte nájsť video s kapitolami a prejsť do ich ponuky.

Zdá sa, že Google okrem tejto novinky pripravuje aj nové používateľské rozhranie pre mobilné zariadenia. Ide o sekciu tlačidiel, ktorá sa nachádza hneď po videom. V tejto časti sa nachádzajú napríklad tlačidlá páči sa mi, nepáči sa mi, zdieľať, vytvoriť a ďalšie. 

YouTube nový dizajnZdroj: AndroidPolice
YouTube nový dizajn

Tento nový dizajn sa začína objavovať aj pri komentároch, pričom je vidieť aj ďalšie malé zmeny. Je však možné, že tento nový dizajn sa zatiaľ nachádza v štádiu testovania. To znamená, že do jeho rozšírenia zostáva ešte niekoľko dní až týždňov.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.