Samsung sa pripravuje na uvedenie série Galaxy Tab S8.

Prvé informácie o novom tablete Galaxy Tab S8 Ultra sme zaznamenali ešte v auguste tohto roka. Okrem toho, že sme spoznali základné technické parametre, séria renderov naznačovala, že zariadenie bude vybavené výrezom, ktorý sa až nápadne podobá na ten, ktorý môžeme vidieť na tohtoročnom MacBooku od Apple. V prípade Galaxy Tab S8 Ultra sa však zdá, že tento výrez je menší. 

Správy o možnom použití výrezu teraz potvrdil aj spoľahlivý leaker Ice Universe, ktorý zverejnil “oficiálne” vyzerajúcu fotografiu Galaxy Tab S8 Ultra, ktorá potvrdzuje tento dizajnový prvok. 

Vo výreze sa nachádzajú dve selfie kamery – klasická a ultraširokouhlá. Druhá menovaná dokáže natáčať videá v rozlíšení 2160p pri 60fps. Môžeme teda očakávať, že aj hlavná selfie kamera dokáže nahrávať minimálne v tomto rozlíšení. 

Galaxy Tab S8 UltraZdroj: Ice Universe
Galaxy Tab S8 Ultra s výrezom

Očakávané technické parametre

Pred pár dňami sa tento tablet objavil aj na porovnávacej platforme Geekbench. Porovnávací test prezradil, že Tab S8 Ultra počas neho bežal na Androide 12 a mal 8 GB RAM. Správy ďalej prezradili, že tento tablet so 120 Hz 14,6-palcovým OLED displejom bude dostupný v konfiguráciách 8/128 GB a 12/512 GB. Tablet s hmotnosťou 650 g bude mať vo svojej výbave aj 12 000 mAh batériu, ktorú bude možné nabíjať 45 W nabíjačkou.

Aj keď Samsung zatiaľ nezverejnil dátum predstavenia, podľa viacerých správ sa zdá, že séria Galaxy Tab S8 je už pripravená na svoje uvedenie. Je však možné, že na predstaveniu tabletových noviniek od Samsungu si budeme musieť počkať až do januára alebo februára budúceho roka.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.