Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

TCL predstavilo na CESe nový rad smartfónov TCL 40, dve nové zariadenia využívajúce technológiu NXTPAPER a na svete je aj nová generácia inteligentných okuliarov TCL RayNeo X2, TCL NXTWEAR S a TCL NXTWEAR V.

Telefóny TCL 40 a skutočné bezdrôtové slúchadlá MOVEAUDIO Air

Rad telefónov TCL 40 s nízkou cenou zahŕňa modely TCL 40 R 5G, TCL 40 SE a TCL 408. Všetky modely sú vybavené zobrazovacou technológiou NXTVISION, dlhou výdržou batérie a 50 Mpx fotoaparátom s umelou inteligenciou.

Nový rad telefónov TCL 40
Nový rad telefónov TCL 40

TCL 40 R 5G je vybavený výkonným 7 nm procesorom s podporou sietí 5G. TCL 40 SE je vybavený dvoma stereo reproduktormi a 6,75-palcovým displejom s obnovovacou frekvenciou 90 Hz, ktorý poskytuje výnimočne plynulý obraz.

S fotoaparátom telefónu TCL 408 urobíte štýlové fotografie s nádhernými detailmi. Jeho hyperfotoaparát 2 v 1 kombinuje 50 Mpx hlavný fotoaparát a vylepšený makroobjektív na zachytávanie snímok s vysokým rozlíšením. TCL 408 je tiež vybavený dvoma stereo reproduktormi.

Na veľtrhu CES boli predstavené aj slúchadlá TCL MOVEAUDIO Air, ktoré ponúkajú čistý zvuk a ľahký dizajn spolu s výdržou batérie až deväť hodín prehrávania hudby.

Dve nové zariadenia s displejom NXTPAPER

Spoločnosť TCL rozširuje svoju inovatívnu obrazovú technológiu NXTPAPER do tabletu TCL NXTPAPER 12 Pro a vôbec prvého odnímateľného notebooku TCL 2 v 1, TCL BOOK X12 Go.

Obe zariadenia majú 12,2-palcový displej NXTPAPER s rozlíšením 2K. Tento displej znižuje emisie škodlivého modrého svetla až o 61 %[1] viac ako bežné obrazovky. Hardvér a softvér na ochranu očí je vrstvený, aby pomohol znížiť únavu očí a zachoval pôvodné farby bez ich zožltnutia.

Väčšina tabletov, ktoré ponúkajú ochranu očí, robí kompromisy v oblasti jasu obrazovky, ale displeje NXTPAPER poskytujú vynikajúcu ochranu očí aj vysokokvalitný obraz. Obrazovky majú rovnaký jas ako bežné tablety – o 100 % vyšší ako predchádzajúce verzie NXTPAPER – čo znamená, že obrazovka zostáva ostrá a jasná a zároveň nenamáha oči.    

S hmotnosťou len 600 gramov a štíhlym profilom je TCL NXTPAPER 12 Pro ľahko prenosný a pohodlne sa drží pri sledovaní filmov v lietadle alebo vo vlaku. Pomer strán 3:2 s nepostrehnuteľnými rámčekmi poskytuje o 18,5 % viac obsahu ako bežná obrazovka 16:9. V kombinácii s priloženým perom TCL E-Pen, ktoré podporuje 8192 úrovní prítlaku, si môžete zapisovať poznámky, načrtnúť plán alebo odškrtnúť zoznam úloh rovnako ľahko ako na bežnom papieri. Či už hráte hru, sledujete video alebo čítate elektronickú knihu, TCL NXTPAPER 12 Pro vám vždy poskytne vynikajúci obraz.

Výkonná batéria tabletu s kapacitou 8000 mAh dokáže reverzne nabíjať iné zariadenia, napríklad telefóny a slúchadlá.

TCL BOOK X12 Go je tiež vybavený 12,2-palcovým displejom s rozlíšením 2K s inovatívnou technológiou NXTPAPER, ktorá eliminuje modré svetlo, pomerom strán 3:2 a ľahkým, ľahko prenosným dizajnom.

Tento model je zároveň prvým zariadením TCL s odnímateľnou obrazovkou. Konštrukcia 2 v 1 je dokonale prispôsobená flexibilnému životnému štýlu. Odnímateľná klávesnica umožňuje písať ako na tradičnom notebooku. Klávesnicu však môžete odpojiť a používať tenký TCL BOOK X12 Go ako tablet. A vďaka funkciám spolupráce na viacerých obrazovkách môžete zdieľať súbory a zrkadliť zariadenie na úpravu projektov mimo jednej obrazovky.

TCL BOOK X12 Go ponúka neobmedzené možnosti kreativity a produktivity, takže používatelia nemusia robiť kompromisy. Preto je v zariadení predinštalovaný systém Windows 11 Home a poháňa ho výkonný osemjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2. Batéria vydrží na jedno nabitie fungovať až 14 hodín, takže novinku môžete používať celý deň.

Inteligentné nositeľné okuliare – ďalší krok k budúcim zážitkom s obrazom

Spoločnosť TCL tento rok uvedie na trh okuliare s rozšírenou realitou s názvom TCL RayNeo X2.

TCL RayNeo X2 využíva revolučnú binokulárnu technológiu plnofarebného displeja Micro-LED s optickým vlnovodom. Môže sa používať ako inteligentná navigácia, automatický prekladač, fotoaparát alebo hudobný prehrávač, pričom vyzerá ako bežné okuliare. Výrazné vylepšenia displeja v podobe vysokého kontrastného pomeru až 100 000:1 a jasu až 1 000 nitov ho predurčujú na použitie v interiéri aj exteriéri.

Inteligentné okuliare TCL
Inteligentné okuliare TCL

TCL RayNeo X2 beží na platforme Qualcomm Snapdragon XR2 a je vybavený funkciou simultánnej lokalizácie a mapovania (SLAM) a rozpoznávaním gest. Toto zariadenie je snom každého cestovateľa. Jeho výkonná technológia mapovania zobrazuje blízke pamätihodnosti. Integrovaný pokročilý prekladový systém s pomocou umelej inteligencie úplne odstraňuje jazykové bariéry. TCL RayNeo X2 dokáže prekladať rozhovory a zobrazovať titulky z niekoľkých rôznych jazykov v reálnom čase. Na okuliaroch sa zobrazujú aj upozornenia na prichádzajúce hovory a správy. TCL RayNeo X2 vám poslúži ako každodenný inteligentný asistent v práci aj v živote.

Integrovaná hands-free kamera umožňuje používateľom vytvárať fotografie, videá a časozberné snímky z osobitnej perspektívy prvej osoby. Inteligentné funkcie, ako je stabilizácia obrazu, minimalizujú chvenie pri pohybe. Automatický nočný režim umožňuje fotografovať v tme a pomáha vždy zachytiť kvalitné snímky. 

Na veľtrhu CES boli predstavené aj okuliare TCL NXTWEAR S s nositeľným displejom. Sú vybavené obrazovkou s vysokým rozlíšením, ktorá evokuje sledovanie 130-palcového obrazu zo vzdialenosti štyroch metrov. Okuliare používajú dva displeje Micro OLED novej generácie s rozlíšením 1080p a jedinečným režimom akustického potlačenia fázy. Vďaka tomu ponúkajú audiovizuálny zážitok ako v kine kdekoľvek a kedykoľvek.

Spoločnosť TCL ukázala aj svoj koncept okuliarov pre virtuálnu realitu NXTWEAR V. Ľahké a pohodlné zariadenie s hmotnosťou len 236 g dáva používateľom zabudnúť, v akej realite sa nachádzajú, pretože si vychutnávajú realistické zobrazenie farieb a interakcie. Displej vyvinutý spoločnosťou TCL CSOT poskytuje realistické podanie farieb vďaka optickému modulu VR, ktorý poskytuje 108-stupňové zorné pole a hustotu pixelov 1512ppi, čím zlepšuje kvalitu obrazu a minimalizuje pocit závrate. Či už ich budú používať na skúmanie metaversa, hranie pohlcujúcich hier alebo učenie sa novým schopnostiam, TCL NXTWEAR V zaujme používateľov svetom, ktorý budú chcieť objavovať celé hodiny.

Dostupnosť a ceny

  • TCL 40 R 5G: od 219 EUR, dostupný v Európe vo vybraných krajinách
  • TCL 40 SE: od 169 EUR, v Európe sa začne predávať v 1. štvrťroku 2023
  • TCL 408: od 139 EUR, uvedenie na európsky trh sa očakáva v 1. štvrťroku 2023
  • Slúchadlá TWS TCL MOVEAUDIO Air: v predaji za 39,99 €
  • Tablet TCL NXTPAPER 12 Pro: v predaji za 499 USD. Verzia 5G bude k dispozícii neskôr v tomto roku za 549 USD.
  • TCL BOOK X12 Go sa začne predávať neskôr v tomto roku.
  • Okuliare TCL RayNeo X2 budú pre komunitu vývojárov k dispozícii vo vybraných regiónoch do konca 1. štvrťroka 2023, pričom ich uvedenie na trh bude nasledovať.
  • Okuliare TCL NXTWEAR S sa v Európe začnú predávať v 1. štvrťroku 2023 za odporúčanú cenu 499 EUR.

Ceny sa môžu v jednotlivých krajinách líšiť.

Spoločnosť TCL spája svoje produkty do vlastného ekosystému prostredníctvom platformy TCL LINK, ktorá umožňuje vzájomnú komunikáciu smartfónov, telefónov, tabletov, notebookov a inteligentných nositeľných zariadení TCL, vďaka čomu môžu používatelia používať a spravovať viacero zariadení kdekoľvek na svete.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.