V priebehu roka sa objaví mnoho noviniek, štyri si však vyžadujú osobitnú pozornosť.

V prvom rade je to vlajková loď roka 2023: ohromujúci prémiový rad MiniLED televízorov Hisense UX, ktorý v jednom tele ponúkne všetko, čo si môžete priať, a búra to, na čo sme boli pri QLED TV zvyknutí. Vo svojej 110-palcovej verzii si vyslúžil ocenenie CES Innovation Award, pričom k nám smerujú 65 a 85-palcové verzie. V pokročilej strednej triede potom prídu na trh ďalšie tri rady skvele vybavených televízorov MiniLED s kvantovými bodmi.

Ide o rady U8KQ a U7KQ s kinotechnológiou a 144 Hz Game Mode Pro, ktoré majú ambíciu stať sa veľkým ťahákom v roku 2023. A tiež rad U6KQ, ktorý bude skvelý aj ako druhý televízor v domácnosti, keď budete chcieť popri sledovaní športových prenosov alebo vlastného obsahu v 4K kvalite súťažiť v rýchlych akčných hrách.

UXKQ

Hisense televízorZdroj: Hisense
Hisense televízor

Prémiový rad Hisense UXKQ ponúka v jednom balení všetky najmodernejšie technológie, o ktorých ste možno ešte nepočuli, ale rozhodne stoja za to. Obrazovka s kvantovými bodmi je v 85-palcovej verzii vybavená novým typom diód MiniLED X, ktoré vytvárajú malé, priamo osvetlené štvorce, ktoré sa dajú samostatne zapnúť alebo vypnúť. Výsledkom sú ešte lepšie kontrastné pomery s mimoriadne presnými detailmi, sýtou čiernou a bez „haló“ efektu. To všetko vo veľmi tenkom tele televízora. TV má viac ako 5 000 samostatne ovládaných zón stmievania a má aj špičkový jas viac ako 2 000 nitov.

Poháňa ju nový čipset Hi-View Engine X. Ide o doteraz najvýkonnejší a najpokročilejší 16-bitový neurónový obrazový čipset s umelou inteligenciou, ktorý rozpozná každý záber a každú scénu. Vďaka extrémne presnému ovládaniu jasu na viac ako 60 000 úrovniach a úžasnej čistote obrazu s pridanými detailmi a potlačeným šumom ponúka najlepšiu kvalitu obrazu v histórii Hisense a nový štandard v celom odvetví LED televízorov.

Televízor je vybavený najnovšou verziou rýchleho a intuitívneho operačného systému VIDAA 7.0 s množstvom inovácií.

Novinkou je zvuková technológia CineStage X s viackanálovými TV reproduktormi s výkonnými basmi. Ponúka viacrozmernú akustiku kina alebo koncertnej sály s bohatými detailmi a vrstvami priestorového zvuku – avšak u vás doma.

Zažite audiovizuálny zážitok akoby ste boli na štadióne – s novým športovým režimom AI Sports. Režim AI Sports využíva umelú inteligenciu na zabezpečenie skutočne živých, krištáľovo čistých športových scén plných živých farieb a bohatých vrstiev. Efekt vylepšeného priestorového zvuku poskytuje plný, realistický zvuk davu, zatiaľ čo hlas komentátora zostáva čistý a dominantný.

Ďalšou novinkou je 144 Hz Game Mode PRO s technológiou HSR (Hardware Super Resolution) s dvojnásobnou obnovovacou frekvenciou, ktorá umožňuje dosiahnuť obnovovaciu frekvenciu až 240 FPS. Novinkou je aj pokročilá herná technológia AMD Freesync Premium Pro. Výsledkom je pohlcujúci, interaktívny herný zážitok bez oneskorenia alebo trhania obrazu.

Nechýba ani podpora Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR 10+ Adaptive, hlasové ovládanie, podpora širokopásmového štandardu WiFi 6e a certifikácia IMAX Enhanced.

U8KQ

Hisense televízor U8KQZdroj: Hisense
Hisense televízor U8KQ

Ďalšou skvelou novinkou v kategórii prémiových MiniLED televízorov je séria U8KQ. Má antireflexnú obrazovku s kvantovými bodmi, obnovovaciu frekvenciu panela 144 Hz a nový typ diód MiniLED Pro, ktoré zaručujú ešte lepšie kontrastné pomery s mimoriadne presnými detailmi. Vo väčšej 75-palcovej verzii má televízor viac ako 1 000 samostatne ovládaných zón lokálneho stmievania a má aj špičkový jas viac ako 1 500 nitov.

Novinka nadchne milovníkov filmov a športu – TV podporuje okrem iného kinotechnológie Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR 10+ Adaptive a má certifikáciu UHD Premium. Priestorový zvuk Multi-Channel Surround zabezpečuje výkonný 2.1.2 zvukový systém.

Externý audio systém možno pripojiť bezdrôtovo vo vysokej kvalite prostredníctvom štandardu WISA. Televízor je vybavený čipsetom Hi-View Engine a 144 Hz Game Mode PRO s AMD Freesync PRO, takže rozhodne nenechá chladnými ani fanúšikov hier. Novinka podporuje širokopásmový štandard WiFi 6e a možno ju ovládať hlasom. Beží na najnovšej verzii rýchleho a intuitívneho operačného systému VIDAA 7.0.

U7KQ

Hisense televízorZdroj: Hisense
Hisense televízor

V mnohých obývačkách si nájde svoje miesto ďalšia z noviniek v pokročilej strednej triede – nová MiniLED TV zo série U7KQ s až 512 samostatne ovládanými zónami podsvietenia.

Vďaka režimu 144 Hz Game Mode PRO so zdvojnásobenou obnovovacou frekvenciou sa skvele hodí aj na hranie najnovších rýchlych a dynamických hier v 4K rozlíšení, ktoré na iných televízoroch strednej triedy nájdete len ťažko. K dispozícii je aj ALLM (automatický režim s nízkou latenciou) a funkcia AMD Freesync Premium. Zážitok z hrania je preto skutočne plynulý, bez chvenia a trhania obrazu a s minimálnym oneskorením vstupu. Vďaka panelu so 144 Hz obnovovacou frekvenciou bude nový televízor skvelým spoločníkom aj pri sledovaní športových prenosov s rýchlymi akciami. Obraz bude ostrý a plynulý aj pri rýchlych scénach.

Zabudovaný audio systém so subwooferom poskytuje priestorový zvuk, ktorý zahŕňa aj basy. Ak k televízoru pripojíte jeden zo soundbarov Hisense, funkcia EZ Play vám umožní ovládať obe zariadenia jedným ovládačom. 

Skvelá je aj podpora kinotechnológií Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR 10+ Adaptive a filmársky režim. Certifikát IMAX Enhanced potvrdzuje kvalitu podania. Televízor je vybavený najnovšou verziou rýchleho a intuitívneho operačného systému VIDAA 7.0 s pokročilým hlasovým ovládaním.

U6KQ

Hisense televízor U6KQZdroj: Hisense
Hisense televízor U6KQ

Štvrtou novinkou je vstupná séria do sveta televízorov MiniLED TV U6KQ.  Zaujme svojím výrazným dizajnom a prémiovými funkciami. Fanúšikov športu a hier poteší funkcia Smooth Motion na vyhladenie obrazu v rýchlych scénach, ako aj herný režim Game Mode Plus. A tiež funkcia HSR, ktorá umožňuje dosiahnuť obnovovaciu frekvenciu 120 FPS pri použití 60 Hz panelu, čo je v tejto kategórii televízorov úplne výnimočné.

Skvelá je aj podpora kinotechnológií Dolby Vision, Dolby Atmos, HDR 10+ Adaptive alebo možnosť upscalingu obsahu na 4K kvalitu. Televízor beží na operačnom systéme VIDAA U6 a možno ho ovládať aj hlasom.

Certifikácia TÜV Rheinland

Nové televízory Hisense získavajú certifikáciu na ochranu osobných údajov od uznávaného nemeckého inštitútu TÜV Rheinland, s ktorým Hisense spolupracuje už niekoľko rokov.

Článok vznikol v spolurpráci so spoločnosťou Hisense.

Prečítajte si aj: