Prichádzajú najvýznamnejšie zmeny v histórii tohto programu.

Microsoft vypočul svojich používateľov a v prípade týchto noviniek tomu naozaj veríme a nejde len o prázdnu frázu. Ako prvé si všimnete aplikovanie čiernej témy. To si mnohí želali a teraz sa bude téma prispôsobovať podľa toho, aká bude aplikovaná v systéme. Takisto si ale môžete vybrať trvalo nastavenú svetlú alebo tmavú.

Ďalšou zmenou je vo forme vyhľadávania. Klasický panel sa zmení na niečo podobné ako pri webovom vyhľadávaní. Budete mať teda plávajúci panel navyše s možnosťou prechádzania jednotlivých výsledkov hľadania. Medzi ďalšie podstatné vlastnosti patrí tzv. viacnásobné Undo. Teda možnosť vrátiť sa späť o viac krokov. Doteraz ste sa mohli vrátiť späť ale len na poslednú zmenu. Popravde, tu ste nikdy nevedeli, či išlo o slovo, vetu alebo odstránenie odseku. Takto to bude fungovať viac ako vo Worde či iných pokročilých programov na prácu s textom.

Zdroj: Microsoft
Nový spôsob vyhľadávania

K tomu sú tu ešte nejaké ďalšie zmeny, ide však o menšie vylepšenia. Zatiaľ je Poznámkový blok súčasťou vývojárskej zostavy. V Microsoft Store ho ešte neuvidíte. Tým, že ide o program z tohto obchodu, nie je viazaný na aktualizácie operačného systému. Microsoft ale nepotvrdil žiadny dátum vydania tejto verzie pre všetkých používateľov.

Zdroj: Windows Blog

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.