On-line hry sú pod neustálym útokom.

Rovnako tak aj vaše konto v on-line bojovkách či iných žánroch. Jednou z prominentných hier je aj Call of Duty. Teda minimálne čo sa podvodníkov a možností zneužitia týka. Možno ste aj vy dostali email o tom, že vaše heslo bolo zmenené. Nemusí to tak byť a možno nakoniec ani na serveri Activision žiadny účet nemáte.

Do emailovej schránky prišla informácia o tom, že heslo do účtu Call of Duty bolo zmenené. To je rozdielna informácia, než keby prišiel iba oznam o potrebe zmeniť hesla. Táto činnosť už bola hotová, no naráža na rozpor. Ak už bolo heslo zmenené, je potrebné kontaktovať technickú podporu. V emaily, ktorý sa objavil v našej schránke až na jemne podozrivý link vedú ostatné odkazy na skutočný server Activision.

Ďalším kolom podozrivého správania bol email, ktorý informoval o tom, že po zmene hesla do nášho účtu, je potrebné spraviť verifikáciu emailu. Predpokladáme, že viac ako naše konto (ktoré na serveri a ani v súvislosti s CoD nemáme), má problém samotný vydavateľ a jeho herné servery sa ocitli pod útokom. Po tejto potrebe verifikácie prišiel dokonca ďalší email, ktorý verifikáciu potvrdil.

V prípade, že máte účet na tomto serveri alebo priamo na webe Call of Duty, môžete preventívne zmeniť heslo do svojho účtu. Neklikajte však na žiadny email a adresu napíšte sami alebo kliknite na nami uvedený odkaz k tejto hre. Vyhnete sa tak zmanipulovanej URL adrese, ktorá by vás mohla presmerovať na falošnú stránku.

call of duty email

Zdroj: vlastné

Titulný obrázok: Eurogamer

Prečítajte si aj:

Dajte si pozor na ďalší bankový podvod

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.