Jeho dizajn je prehľadnejší a čoskoro bude dostupný pre všetkých.

Aj keď Gmail počas rokov prešiel viacerými dizajnovými úpravami, táto služba stále nepatrí k tým najprehľadnejším. To platí pre všetky jej verzie. Najnovšie správy z blogu spoločnosti naznačujú, že tento stav sa čoskoro zmení. Zdá sa, že k lepšiemu.  

Zmena je tu čo nevidieť. Už od 8. februára 2022 bude nová verzia dostupná pre všetkých používateľov. Na jej dostupnosť budú aj upozornení vyskakovacím oknom, ktoré sa zobrazí v dolnej časti obrazovky. Po tomto oznámení sa môžu rozhodnúť, či začnú novú verziu Gmailu používať. 

V novej verzii budú oddelené sekcie do prehľadných kariet na ľavej strane doručenej pošty, takže oproti aktuálnej verzii o nich získa používateľ oveľa lepší prehľad. 

Pokiaľ ste si však zvykli na aktuálnu verziu a chceli by ste pri nej zostať, tak máme pre vás zlú správu. Google do apríla tohto roka používateľom automaticky zmení používateľské rozhranie na nové. Aj keď bude stále možnosť vrátiť sa ku „starému dizajnu„, aj to bude umožnené iba na obmedzený čas. Google tvrdí, staré rozhranie by malo skončiť niekedy v 2. štvrťroku 2022, takže v lete bude dostupná už výhradne iba nová verzia aplikácie. 

Podľa získaných snímok obrazovky sa zdá, že používanie novej verzie Gmailu pre počítače bude pohodlnejšie a prehľadnejšie. Čoskoro sa o tom budeme môcť presvedčiť sami.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.