Internetom kolujú fotografie Nexusu 6P, Nexusu 5X a ich balení.

Google o necelý týždeň predstaví nové smartfóny do rodiny Nexus. Pôjde o dve zariadenia – Nexus 6P, ktorý vyrobil Huawei a Nexus 5X od spoločnosti LG.

Očakávame, že Nexus 6P ponúkne 5,7-palcový displej s rozlíšením 1440p. Telefón prekvapí dizajnom zadnej strany, ktorej dominuje čierny pásik s fotoaparátom a bleskom. Chrbát zariadenia takisto obsahuje logá Nexus, Huawei a senzor odtlačkov prstov. Telefón bude poháňať procesor Snapdragon 810 a vo výbave nebude chýbať USB port typu C. Zariadenie by malo byť dostupné v prevedeniach s 32, 64 a 128 GB úložiskom.

Doteraz najzreteľnejšia fotografia Nexusu 6P (Autor: Android Police)

Doteraz najzreteľnejšia fotografia Nexusu 6P (Autor: Android Police)

Nexus 5X, ktorý pre Google vyrobilo LG, bude vybavený procesorom Snapdragon 808 a 2 GB operačnou pamäťou. 5,2-palcový displej má rozlíšenie 1080p. Aj tento model ponúkne USB port typu C a základný model bude mať 16 GB úložisko, k dispozícii bude aj 32 GB verzia. Očakáva sa 12,3MP zadný fotoaparát a 2700 mAh batéria. Predpokladáme, že tento model bude lacnejší.

Nové Nexusy. Naľavo Nexus 5X, vpravo Nexus 6P

Nové Nexusy. Naľavo Nexus 5X, vpravo Nexus 6P

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit