Rok 2020 posunie herné zážitky na celkom novú úroveň.

Na jeseň sa dostanú do predaja dve nové konzoly PlayStation 5 a Xbox Series X. Okrem toho by mala aj spoločnosť Nintendo predstaviť nový Switch, ktorý bude priamou konkurenciou pre nové zariadenia od Sony a Microsoftu. 

Zatiaľ však máme potvrdené iba herné konzoly PS5 a Xbox X, pričom sa aktuálne na verejnosť dostali aj prvé skutočné fotografie hernej konzoly od Microsoftu – Xbox X. Spoločnosť Microsoft predstavila dizajn novej generácie aj vo forme renderu pred niekoľkými týždňami (obrázok vyššie), pričom Sony na odhalenie dizajnu novej PS5 stále iba čaká. 

Obrázky prednej a zadnej strany, ktoré boli prvýkrát zverejnené na serveri Neogaf, zobrazujú prototyp novej konzoly Xbox, ktoré sa zhodujú so skoršie zverejnenými rendermi. 

Skrinka podobná počítaču má na prednej strane štrbinu na disky a jeden USB-A port. Na zadnej strane máme viac portov, ako aj ventilačných otvorov na oboch stranách tejto sekcie.

Obrázky sú vierohodné, pretože usporiadanie a portová výbava zodpovedá správe z rovnakého blogu spred niekoľkých týždňov. Dokonca počas CES 2020 spoločnosť AMD použila počas svoje prezentácie nesprávne fotografie Xbox Series X, ktoré zobrazovali porty konzoly. Thurrott (obrázok nižšie) už v tom čase dal všetko na pravú mieru a poskytol schému skutočného usporiadania portov konzoly:

Xbox Series X

Schéma portov Xbox Series X, zdroj: Thurrott

Nové fotografie zobrazujú Xbox X s týmito konektormi: optický audio, ladiaci port, HDMI, ethernetový port a dva porty USB-A. Veľký štvorcový port v strede slúži na diagnostiku, takže sa neočakáva, že by sa objavil v konečnej verzii konzoly. Zaujímavé je, že na konzole nie sú žiadne USB-C porty, čo môže byť nakoniec sklamaním.

Zaujímavým detailom je aj chýbajúci branding a miesto s nápisom „Xbox Product Name Placeholder“, ktoré je doplnené informáciou o tom, že sa pozeráme na prototyp. Nie je tak vylúčené, že aktuálne usporiadanie portov a dizajn sa môžu ešte časom zmeniť.

Zdroj: bgr

Prečítajte si aj:

Xbox Series X: Microsoft ukázal svoj nový Xbox. Vyzerá ako počítač (VIDEO)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.