Čo plánujete na leto tohtoročnú má dovolenku?

Máme pre vás letné vychytávky, ktoré si ľahko zoberiete so sebou

K vode

Pri vode toho okrem uteráka, plaviek a opaľovacieho krému veľa potrebovať nebudete. Aj tak sa nájde ale niekoľko drobností, ktoré vám vodné radovánky spríjemnia.

Hudba

K dňu strávenému pri vode patrí aj hudobné pozadie. Áno, môžete využiť smartfón, ale oveľa viac získate vtedy, ak použijete kvalitný zvuk z prenosného bezdrôtového reproduktora. Vyrovnaný zvuk vám prinesie napr. Bose SoundLink Revolve, ktorý je navyše odolný voči vode. Stojí okolo 200 Eur.

Počítanie kalórií

Ak si chcete vyhodnotiť počet spálených kalórií každý večer, hodí sa vám náramok Deveroux H5 za zhruba 45 Eur. Všetky údaje máte prehľadne zobrazené aj v mobilnej aplikácii a tak môžete ľahko robiť pokroky v aktivite.

Do hôr

Hudba

Aj keď počítate pri balení do hôr každý gram, môžete si dopriať kvalitne reprodukovanú hudbu. Bose SoundLink Micro za 120 Eur je majster zvuku medzi prenosnými reproduktormi. Nebudete veriť, že tak takto malá škatuľka dokáže hrať hlasno. A tento reproduktor aj kompletne vodotesný, takže sa mu nič nestane, aj keď vám spadne do potoka. Jeho gumová pracka ho umožňuje pripnúť priamo na batoh, riadidlá alebo na opasok. Na jedno nabitie pritom hrá 6 hodín.

Sledovanie kalórií aj absolvovanej trasy

V horách sa vám budú hodiť obe vlastnosti. Fitness náramok Deveroux P5 za 65 Eur zvláda okrem všetkých bežných fitness funkcií aj sledovať pomocou GPS čipu vašu trasu vrátane prevýšenia. Náramok je pritom stále prepojený so smartfónom, ale údaje dokáže zapisovať aj do vlastnej pamäte.

Na bicykel

Prilba, ktorá s privolá pomoc pri nehode

Prilba by mala byť pri jazde na bicykli samozrejmosťou. Livall BH60 za 155 Eur toho vier viac, ako by ste čakali. Zabudované smerovky a svetlo možno ovládať aj z diaľkového ovládača na riadidlách bicykla, mikrofón a reproduktory možno použiť na počúvanie hudby, handsfree telefonovanie alebo na komunikáciu medzi cyklistami v  dosahu Bluetooth. Príslušná aplikácia do telefónov slúži aj ako navigácia a cyklopočítač. Otrasový snímač potom dokáže v prípade nehody poslať správu na vopred definované kontakty s presnými súradnicami miesta.

Bezpečný a pevný držiak smartfónu

Či už používate telefón ako navigáciu, cyklopočítač chcete alebo byť len informovaní o správach musíte mať držiak telefónu. A pri používaní telefónu ako navigácie narazíte na problém s výdržou na batériu. Obe tieto veci rieši držiak Livall S2 za 125 eur, ktorého súčasťou je držiak na riadidlách so vstavanou powerbankou. Telefón je tak uchytený úplne bezpečne  a zároveň zásobený dávkou energie.

hudba

Pri ceste na bicykli chcete mať čo najľahšiu záťaž. Na kvalitnú hudbu si tak vyberte Bose SoundLink Micro za 116 Eur, ktorý vydrží na dobu 6 hodín a vyberať si môžete z troch farieb.

Sledovanie fyzickej aktivity aj trasy cesty

Šikovný náramok a moderný doplnok pri akejkoľvek fyzickej aktivite predstavuje Deveroux P5 za 65 Eur. Okrem krokomera má možnosť vyhodnotiť aj kompletnú fyzickú aktivitu aj pri jazde na bicykli.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.