Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

K novootvorenému účtu mKonto pre deti teraz malí klienti dostanú zaujímavé darčeky. Produkt však prináša celú radu ďalších benefitov pre deti a ich rodičov.

Pokiaľ si do 21. júla v mBank požiadate o otvorenie mKonta pre deti, získate k nemu dva príjemné benefity. Pri zriadení účtu dostane nový klient na pobočke mBank darček, popsocket s atraktívnym dizajnom. Ďalšia pozornosť má formu finančného príspevku. Pokiaľ budete na detský účet pravidelne vkladať ľubovoľnú čiastku, mBank vášmu dieťaťu pošle rovnakú sumu do 4 eur mesačne v celkovej výške až 12 eur.

„Vlastný účet je najlepšou cestou, ako naučiť deti finančnej samostatnosti. S mKontom pre deti sa váš potomok tiež zoznámi s ovládaním internetového bankovníctva a mobilnej aplikácie,“ vysvetľuje Veronika Kalátová, ktorá má v mBank na starosti produkty pre deti. „Stojí za zmienku, že veľká väčšina slovenských rodičov otvára svojim deťom účet až od ich ôsmych rokov – konkrétne v prípade nášho produktu ide o 58,54 percent.“ Dieťa má pritom k mKontu pre deti len pasívny prístup, môže teda iba nahliadnuť do účtu a presúvať peniaze medzi vlastnými účtami. Plnohodnotne ovládať detský účet však môžu len rodičia.

Účet mKonto pre deti je určený deťom od narodenia do 15 rokov. Možno k nemu otvoriť až 4 sporiace účty eMax Plus so zvýhodneným úrokom, ktoré si mladý sporiteľ môže aj sám pomenovať. Navyše, zvýhodnený sporiaci účet pre seba si mKontu môže otvoriť aj zákonný zástupca maloletého klienta.

Značky: