Nástroj na obnovu dát sa v Obchode Play objavil pred takmer rokom. 

Rozbor APK súboru odhalil, že Google pracuje aj na novej aplikácii pre iOS, ktorá uľahčí prenos celého obsahu Apple zariadení do zariadení so systémom Android. Bližší pohľad na tento rozbor okrem očakávaných možností prezrádza, že aplikácia Switch to Android uľahčí aj prenos médií z iCloudu do Fotiek Google. 

Niekedy práve takéto detaily rozhodnú o tom, či používateľ vymení jednu platformu za druhú. Pokiaľ však existuje komplexný nástroj na migráciu obsahu, všetko je potom otvorené. 

Nástroj na obnovu dát nám už v roku 2021 prezradil funkcie, ktoré umožnia preniesť požadovaný obsah priamo z pamäte iPhonov, avšak to čo bolo v iCloude, tam aj zostalo. Zdá sa však, že tomu bude čoskoro koniec. Switch to Android by mal totiž dokázať preniesť multimediálny obsah aj z iCloudu priamo do Fotiek Google. 

Aj keď nejde o najrýchlejší presun údajov medzi Apple a Android zariadeniami, sme radi, že niečo takéto sa pripravuje. Údajne celý prenos obsahu z iCloudu do Fotiek Google môže trvať až týždeň. Na finálnu podobu tejto aplikácie si však budeme musieť počkať, aby sme zistili aj ďalšie detaily.

Pokiaľ však máte v pláne prejsť z Androidu na iOS, tak si pozrite aj oficiálne stránky spoločnosti Apple, kde sa dozviete všetko potrebné.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.