Apple a Google spustili nový nástroj.

Už dávno neplatí tvrdenie, že prechod medzi operačnými systémami iOS a Android je zložitý. Existuje pomerne veľa nástrojov a spôsobov, ako prejsť aj s celým obsahom z jedného systému na druhý a naopak. V snahe uľahčiť prechody medzi mobilnými systémami sa spojili priamo spoločnosti Apple a Google, aby predstavili nový nástroj na prenos obsahu z Fotiek Google priamo do iCloud Fotiek, hoci nástroj na prenos iCloud Fotiek do Fotiek Google bol predstavený už v roku 2021.

Portál 9to5Mac informuje, že iniciatíva spoločností Apple a Google, vrátane spoločnosti Meta, je zastrešená projektom Data Transfer Project, ktorý slúži na prenosnosť údajov medzi rôznymi online platformami. Blogový príspevok projektu informuje, že podpora prenosu fotografií a videí z Fotiek Google do iCloud Fotiek bude spustená v priebehu budúceho týždňa.

Hoci aj v systéme iOS je možné plnohodnotne používať aplikáciu Fotky Google, tak sú používatelia, ktorí chcú svoje údaje zveriť iba spoločnosti Apple. Určite to dáva zmysel, pretože používatelia Apple produktov si po prenesení všetkých údajov od spoločnosti Google už nemusia platiť jej cloudové úložisko.

Prechod z Fotiek Google na iCloud Fotky nebol nikdy jednoduchšíZdroj: 9to5mac
Prechod z Fotiek Google na iCloud Fotky nebol nikdy jednoduchší

Prenos multimediálneho obsahu z Fotiek Google do iCloud Fotiek je najnovším nástrojom založeným na open source technológii Data Transfer Project (DTP), ktorá spája existujúce nástroje priamej prenosnosti dostupné miliardám ľudí po celom svete. To znamená, že služba bude už čoskoro dostupná vo viac ako 240 krajinách a regiónoch po celom svete.  

Existujú však obmedzenia, s ktorými treba počítať. Služba nebude dostupná pre detské účty ani spravované účty Apple ID. Presun fotografií a videí nebude fungovať ani vtedy, keď je povolená rozšírená ochrana údajov. 

Apple v súvislosti s novým nástrojom tvrdí, že fotky a videá po prenesení do iCloud Fotiek nebudú odstránené z Fotiek Google. Hlavnou výhodou tohto spôsobu prechodu z jednej služby do druhej je, že všetko sa deje napriamo, nie je potrebné nič sťahovať do zariadenia. Proces prenosu však môže trvať niekoľko hodín až niekoľko dní, v závislosti od veľkosti prenášaného obsahu.

Ako na to?

  • Prejdite do služby Google Takeout
  • Podľa pokynov spustite export z Fotiek Google.
  • Ako cieľ na prenos a prihlásenie pomocou Apple ID vyberte „Apple – iCloud Fotky“.
  • Kliknutím na Povoliť zdieľajte povolenie so spoločnosťou Google na pridávanie fotiek a videí do iCloud.
  • Viac sa dozviete na webových stránkach spoločnosti Apple a spoločnosti Google.

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.