Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Motorola edge+ okrem špičkového výkonu prináša zvuk, ktorý je v porovnaní s konkurenčnými zariadeniami naozaj jedinečný.

 

Pri sledovaní filmov sa vždy stará o vytvorenie dokonalej atmosféry práve zvuk. Romantická scéna bez vhodnej pesničky alebo napínavá bez zvukov, vďaka ktorým sa vám zježia chlpy na rukách, by boli úplne iné, keby zvukoví technici nestrávili celé hodiny prácou na vytvorení dokonalého zvukového zážitku, ktorý vás filmom prevedie.

Zvuk v nás vyvoláva emocionálnu reakciu, ktorú je ťažké nahradiť akýmkoľvek iným spôsobom. Používatelia smartfónov si dnes užívajú obsah pomocou všetkých svojich zmyslov, a práve preto je kvalitný zvuk jeden z najdôležitejších komponentov, ktoré im motorola edge+ môže ponúknuť.

Motorola sa spojila so spoločnosťou Waves Audio, ktorá získala prestížne ocenenie Technical Grammy za výborné technické zručnosti a inovácie s cieľom pozdvihnúť kvalitu zvuku novej vlajkovej lode motorola edge+ ešte o level vyššie.

Spoločnosť Waves Audio, popredný svetový výrobca a inovátor v oblasti zvukových doplnkov a digitálneho spracovania zvukového signálu pre profesionálov, vyvinula zvukový softvér a hardvérové procesory Waves, ktoré sa používajú vo všetkých častiach zvukovej produkcie a sú súčasťou známych hitov, filmových trhákov a populárnych videohier na celom svete.

Rastúci počet používateľov smartfónov dnes okrem špičkových technológií a prepracovaných displejov očakáva aj dokonalý zvukový zážitok. Práve preto sa Motorola rozhodla použiť najväčšie dostupné reproduktory na trhu v rámci mobilných technológií Waves MaxxAudio a integrovať ich do svojich najnovších a najlepších smartfónov. Svojim používateľom tak motorola edge+ poskytne jedinečný zvuk.

Motorola edge+ v sebe ukrýva najhlasnejšie reproduktory, aké boli doposiaľ v smartóne použité. A to je len začiatok dokonalého zvuku, ktorý používateľom toto zariadenie prináša.

S najvýkonnejším stereo reproduktorom, aký bol doteraz v telefóne použitý, je zvuk, ktorý prináša motorola edge+ jedinečný, a to vďaka spomínanej technológii Waves Audio pre spracovanie zvuku a vďaka zdokonalenej sade algoritmov MobileMaxx.

Výsledkom je, že motorola edge+ má nielen najhlasnejší, ale aj hlboký, vyvážený a bohatý zvuk. Najlepší, aký v súčasnosti dokáže smartfón vytvoriť.

Sada algoritmov Waves MaxxAudio kombinuje dlhoročné skúsenosti vo vývoji zvukovej techniky. Využíva ich v plnom rozsahu tak, aby boli reproduktory modelu motorola edge+ perfektne vyladené a ponúkli používateľom zvukový zážitok, na aký sa nezabúda. Vďaka softvéru MobileMaxx je rozšírený rozsah basov ďaleko za bežnými fyzickými možnosťami hardvéru, a to použitím psychoakustických vylepšení (Psychoacoustic Bass). Technológia MaxxTreble zasa zdôrazňuje všetky audio detaily z vyšších zvukových frekvencií. A napokon, stereo výbava vlajkovej lode motorola edge+ je vylepšená pomocou audio algoritmu MaxxStereo.

V závislosti od zvukového obsahu, ktorý práve telefón prehráva, ponúka Waves sadu vylepšenej technológie MaxxDialog, ktorá detekuje centrálny zvukový kanál a poskytuje jasnejší zvuk dialógov pri sledovaní filmov a iných zvukových záznamov, ako aj systém MaxxVolume, ktorý kladie kompletný zvukový mix presne do centra pozornosti používateľa.

Softvér Waves MaxxAudio automaticky optimalizuje konkrétne nastavenia zvuku pre hudbu, video, hry, reč, zohľadňuje tiež všetky interakcie používateľa a pracuje na citlivom vylaďovaní zvuku. To znamená, že sa pri striedavom používaní telefónu na výšku alebo na šírku zariadenie s využitím citlivých senzorov adaptuje a použije inteligentné prispôsobenie MaxxAudio Mobile pre optimálny zvukový zážitok.

Na dosiahnutie tohto cieľa využíva motorola edge+ systém DSP, teda digitálny zvukový procesor, ktorý sa venuje spracovaniu zvuku a je navrhnutý tak, aby umožňoval vykonávanie zložitých matematických výpočtov pri vysokej rýchlosti a s minimálnym využitím energie. Jednoduchšie povedané, systém DSP pomáha dekódovať súbory MP3, vylepšuje zvuk basov v hudbe, odstraňuje šum v pozadí a zjednocuje hlasovú stopu.

Systém DSP je kľúčovou súčasťou moderného zvukového zariadenia, vďaka ktorému si môžete byť istí, že bude zvuk naozaj kvalitný. Hlavným cieľom digitálneho zvukového procesora je analýza a zlepšenie zvuku v reálnom čase tak, aby bolo možné dosiahnuť takú kvalitu, ktorá presahuje hlasové možnosti samotného hovoriaceho.

Na vytvorenie dokonalého zvukového zážitku používa integrovaný systém DSP celkovo tri digitálne zvukové prevodníky (DAC), ktoré konvertujú digitálny zvuk na analógový. Hlavnou úlohou systému DAC je prenos signálu do analógu a jeho odosielanie do zosilňovača. Inak povedané, keď počúvate digitálne nahrávky z vášho smartfónu, tak v skutočnosti počujete analógový signál, ktorý bol pretransformovaný z digitálneho pomocou prevodníkov DAC.

A tak sa vďaka technológií Waves Audio dostal zvuk motorola edge+ na novú, skutočne pôsobivú úroveň. Ak od svojho telefónu požadujete najvyššiu rýchlosť, skvelý dizajn a špičkové technické parametre, tak vám ich motorola edge+ poskytne. Okrem toho sa môžete tešiť ešte na ďalšiu vec, ktorú by ste v iných telefónoch nenašli – zvuk, ktorý vás doslova „vystrelí“ niekam inam.

Značky: