Problémy rozkladacieho smartfónu Samsung Galaxy Fold nechce spoločnosť Huawei opakovať. Práve preto by mal byť predaj Mate X spustený až teraz v októbri.

Spoločnosť Huawei svoj rozkladací smartfón Mate X predstavila vo februári tohto roku. Od tej doby termín spustenia predaja už niekoľkokrát preložila. Teraz všetko napovedá tomu, že predaj bude spustení koncom tohto mesiaca. Sprácu priniesol portál GSMArena.

Správy z Číny hovoria o tom, že produkcia Huawei Mate X už bola sprevádzkovaná a teda októbrový termín bude dodržaný. Výroba samotnej skladacej obrazovky je technicky príliš náročná a vzhľadom na takto revolučný produkt to ani nie je prekvapujúce.

Prvé oneskorenie bolo spôsobené potrebou prispôsobiť odolnosť a trvácnosť sklápacej obrazovky na základe chýb závesu smartfónu Galaxy Fold. Druhé oneskorenie predstavovalo optimalizovanie používateľského rozhrania v otázke využiteľnosti skladacej obrazovky. Problém spôsobovali niektoré aplikácie, ktoré nereagovali na zmenu orientácie a rozloženie obrazovky.

Odhadovaná cena sa pohybuje približne na úrovni 2250 amerických dolároch, no reálna cena závisí od toho, či Huawei použije svoju najnovšiu čipovú sadu Kirin 990, uvedenú len minulý mesiac.

Zdroj náhľadovej fotografie: Huawei

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Druhá generácia Huawei Mate X môže prísť s vylepšeným skladateľným dizajnom a dotykovým perom

Značky: